Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
4. 7.
2016

Video ve výuce? Elportál poradí.

  • RSS
Informačně přínosné | 2 | 2
Novinky – e-learning

Video v různých podobách se na Masarykově univerzitě (MU) už stalo běžnou součástí výuky. Více než 70 000 videí provází studenty při studiu a pomáhá v jejich vzdělávání. Počet zhlédnutí videí se pohybuje v řádech stovek tisíc ročně. Ale studenti nejsou jen pouhými diváky. Sami videa natáčí, odevzdávají video úkoly, přidávají videa do diskuzních fór a analyzují je se spolužáky či natáčí krátké výstupy a prezentace.

Takové masové využívání videa s sebou přináší i spoustu námětů, polemik a témat k diskuzi. Proto byl letošní ročník Open space konference o e-learningu Informačního systému MU zaměřen právě na téma využití videa ve výuce. Vyučující, kteří se již 6. ročníku konference nemohli zúčastnit, teď mají k dispozici stěžejní videozáznamy příspěvků a panelové diskuze na Elportálu na nové stránce Metodika užití videa ve výuce .

Obr. 1: Videozáznamy vybraných příspěvků z konference o videu ve výuce inspirují a pomáhají dalším vyučujícím.

Mohou se inspirovat, jak kreativně využívají tuto technologii jejich kolegové z různých oborů napříč univerzitou. Záznam z panelové diskuze jim umožní zjistit názory vybraných vyučujících na klady a zápory některých forem využití videa ve vzdělávání na vysoké škole. Dozví se praktické poznatky z používání videokonferencí na seminářích, názory na nahrávání přednášek i to, jak vyučující využívají videa pro prohloubení zájmu studentů o dané téma. Používání multimédií a technologií ve výuce s sebou obvykle nese řadu otázek v souvislosti s autorským zákonem. Do celé této problematiky v souvislosti s videem uvedl účastníky konference JUDr. Matěj Myška, Ph. D. ve svém příspěvku Užití cizího díla ve výuce. Právě i záznam jeho příspěvku si mohou vyučující pustit na Elportálu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Elportál přináší publikaci Základy metod korekce refrakčních vad (4. 7. 2016 15:10) | MU jako první škola v ČR spustila Interní registr smluv » (4. 7. 2016 15:15)

Zatím žádné komentáře.