Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
1. 8.
2016

Změna přihlašovací stránky Informačního systému MU

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil novou autentizační stránku pro přístup do systému. Nová přihlašovací stránka byla přesunuta na adresu islogin.cz a zajišťuje především vyšší úroveň zabezpečení hesel uživatelů. Systém uživatele na novou doménu přesměruje automaticky a uživatel se tedy přihlašuje do ISu přes stránku IS MU https://is.muni.cz, jak je zvyklý. Stránka pro přihlášení do IS MU byla současně spuštěna také v moderním responzivním designu a integruje v sobě jednotný vizuální styl Masarykovy univerzity.

 

 

Obr. 1: Stará přihlašovací stránka.

Systém islogin.cz provozuje Centrum výpočetní techniky Fakulty informatiky MU, stejně jako systém is.muni.cz. Smyslem tohoto preventivního bezpečnostního opatření je zamezení možnému odcizení hesla z prohlížeče. Má-li totiž uživatel heslo uloženo v prohlížeči, pak některé prohlížeče heslo ochotně vydají samy a uživatel si ani nemusí být vědom prozrazení svého hesla.

 

 

Obr. 2: Nová přihlašovací stránka.

Nový systém přihlašování předchází některým bezpečnostním hrozbám, avšak nadále platí, že uložením hesla do prohlížeče uživatel přebírá veškerou odpovědnost za jeho zneužití.

Více informací o přístupu do systému naleznete v Nápovědě.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Prodej vstupenek do muzea pomocí Obchodního centra MU (1. 8. 2016 11:57) | Evidence informace o vyučujícím u jednotlivé rozvrhové akce » (4. 10. 2016 11:20)

Zatím žádné komentáře.