Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
4. 10.
2016

Zápis do seminárních skupin lze nyní omezit prerekvizitami

  • RSS
Informative | 6 | 6
Novinky
Vyučující nebo pověření pracovníci mohou nově v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) omezit přihlašování studentů i do jednotlivých seminárních skupin pomocí prerekvizit. Tato možnost je již využívána při zápisu studentů do předmětu a je nyní rozšířena i v rámci seminárních skupin předmětu. Prerekvizity (předpoklady) určují podmínky, které student musí mít splněny před zapsáním vybraného předmětu/seminární skupiny.

Student uvidí vyhodnocení prerekvizity již při výpisu seminárních skupin v aplikaci Přihlašování do seminárních skupin. Stejnou kontrolu najde i v aplikaci Burza seminárních skupin, pomocí které si mohou studenti seminární skupiny mezi sebou vyměňovat. Student tedy nemůže získat seminární skupinu, jejíž prerekvizity nesplňuje.

Obr. 1: Vyhodnocení prerekvizit seminárních skupin z pohledu studenta.

Vyučující může prerekvizity nastavit v Záznamníku učitele přes aplikaci Manipulace se skupinami. Přístup do seminární skupiny je možné omezit podle nejrůznějších kritérií, například dle formy studia, studovaného oboru, semestru, množství odstudovaných kreditů, určité studijní skupiny. Omezení dle studovaného oboru se využije například v situacích, kdy je potřeba vyčlenit speciální seminární skupinu pro studenty anglických oborů a je potřeba tuto skupinu vést v anglickém jazyce.

Studenti se mohou na omezení svých seminárních skupin podívat v Osobní administrativa -> Student -> Přihlašování/odhlašování seminárních skupin -> Předmět
Seznam dostupných prerekvizit naleznete v Nápovědě.

Not read yet0 commentspermalink
« Evidence informace o vyučujícím u jednotlivé rozvrhové akce (4. 10. 2016 11:20) | E-publikace Mikroskopické vyšetření moče na Elportálu pro mediky » (24. 10. 2016 11:44)

No comments have been posted yet.