Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
24. 10.
2016

E-publikace Mikroskopické vyšetření moče na Elportálu pro mediky

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Pro zájemce o fungování lidského těla připravili vyučující Lékařské fakulty MU a pracovníci Vývojového týmu Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) publikaci Mikroskopické vyšetření moče dostupnou na Elportálu.

Výukový materiál slouží jako pomůcka při rozpoznávání jednotlivých elementů, které se v moči nacházejí. Publikace obsahuje zobrazení močových elementů včetně krátké charakteristiky, a to ve třech variantách: mikroskopický nález barveného sedimentu, mikroskopický nález nativního sedimentu a nálezy z přístroje FUS-2000 (Dirui) a iQ 200 (Iris). Dále jsou také uvedeny speciální případy popisující zajímavé či obtížně rozlišitelné částice vedle sebe.

Obr. 1: Ukázka z publikace Mikroskopické vyšetření moče.

Pomůcka je určena nejen studentům Katedry laboratorních metod Lékařské fakulty MU a je též dostupná ve verzi pro mobilní zařízení epub v češtině.

Další publikace lze najít na Elportálu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Zápis do seminárních skupin lze nyní omezit prerekvizitami (4. 10. 2016 11:23) | Elportál přináší publikaci Metodika běžeckého lyžování » (24. 10. 2016 11:47)

Zatím žádné komentáře.