Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
31. 12.
2016

Rok 2016 ve znamení faceliftu

  • RSS
Amusing | 6 | 6
Novinky

Čas neúprosně letí, dny ubíhají a doba přináší změnu. Ty nejdůležitější změny však vyžadují trpělivost, vytrvalost a pečlivost. V roce 2016 se Vývojovému týmu Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) podařilo několik velkých kroků v dlouhodobém projektu na cestě IS MU za kompletně responzivním designem pro mobily a tablety.

Vývojáři přesvědčili několik agend¹, aby se postavily tváří v tvář svému dosavadnímu trendu sdělit o sobě co nejvíce informací na jedné stránce a vydaly se na cestu osobního rozvoje a transformace směrem k působivému webu obsahujícímu jen zásadní informace. Přesvědčovací argumentace byla vedena v duchu myšlenky, že budou agendy přehledně zobrazeny i na všech mobilních zařízeních. Další výhodou bude soulad s jednotným vizuálním stylem MU. Aplikace, které tento rok vznikly, dostaly responzivní podobu rovnou a posloužily tak ostatním agendám jako inspirace ke změně.

Navazují tak na Elportál, který se v minulém roce do změny odvážně vrhl jako první. Transformaci do responzivního designu absolvoval také systém na odhalování plagiátů Odevzdej.cz. K této příležitosti byla vydána také tisková zpráva.

Nový vzhled agend získal pozitivní ohlas nejen mezi uživateli, ale i mezi agendami samotnými, a tak se uživatelé mohou v dalším roce těšit na mnoho dalších přírůstků do této responzivní rodiny.


Poznámka pod čarou
[1] Nedošlo k psychické újmě na zdraví žádné aplikace. Všechny aplikace se změnou souhlasily a podstoupily ji zcela dobrovolně.



Not read yet0 commentspermalink
« Nástroje pro MOOC a online kurzy pro veřejnost (23. 12. 2016 15:33) | Elportál přináší publikaci o španělském verši » (22. 2. 2017 09:38)

No comments have been posted yet.