Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
15. 5.
2017

Elportál představuje další publikace se zaměřením na vzdělávání

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Univerzitní e-learningový portál Masarykovy univerzity (MU) Elportál představuje nové publikace se zaměřením na vzdělávání.

Suchozemské pohybové pohádky

Metodická publikace Suchozemské pohybové pohádky přináší podklady rozvíjející pohybovou aktivitu školáků a jejich pozitivní vztah k pohybovým aktivitám a sportu zábavnou formou a motivací prostřednictvím pohádek. Tímto způsobem výuky lze také významně ovlivnit a podpořit rozvoj různých oblastí dětské inteligence. Praktická část obsahuje jednotlivé návrhy pohybových pohádek doplněné o říkanky, kresby, fotografie a instruktážní videa. Materiál je určen zejména studentům předmětu Hra v životě dítětě 3 - pohybové hry a hraní na Pedagogické fakultě MU, dále pak učitelům MŠ a ZŠ a vedoucím volnočasových aktivit.

Obr. 1: Ukázka z e-publikace Suchozemské pohybové pohádky.
Autoři publikace: PhDr. Mgr. Petr Vlček, Ph.D. a kolektiv.

Česká republika – tematický atlas

Elektronická publikace Česká republika – tematický atlas je interaktivní atlas, který má za cíl u studentů podporovat rozvoj kartografických dovedností. Celý atlas je členěn do kapitol, kde je v úvodu každé kapitoly představeno či připomenuto zobrazované téma. Získané znalosti je možno podrobně ověřit při plnění úkolů na procvičení práce s mapou. Materiál je určen nejen studentům příslušných předmětů na Pedagogické fakultě, ale i všem zájemcům o vzdělávání v této oblasti.

Obr. 2: Ukázka z e-publikace Česká republika – tematický atlas.
Autorky publikace: Mgr. Bc. Mariana Hájková, RNDr. Hana Svobodová, Ph.D.

Všechny tyto výukové pomůcky jsou také dostupné ve verzi pro mobilní zařízení (ePub).

Další zajímavé publikace lze najít na Elportálu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Ohlédnutí za 7. Open space konferencí o e-learningu IS MU (7. 4. 2017 10:46) | Novinky v grafické aplikaci pro manipulaci s rozvrhem » (15. 5. 2017 12:09)

Zatím žádné komentáře.