Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
15. 5.
2017

Nové operace se šablonami: hromadné plnění a přesouvání podšablon

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) na přání uživatelů realizoval několik podnětů týkajících se manipulace s registračními a kontrolními šablonami v IS MU. Jedná se především o vytvoření aplikace pro hromadné plnění šablon a dále umožnění přesouvání celých podšablon.

Registrační šablona slouží studentům při registraci předmětů jako doporučená osnova toho, jaké předměty by si měli daný semestr do svého studia zapsat. Kontrolní šablony slouží pro kontrolu průchodu studiem, tedy především kontrolu splnění podmínek pro přístup ke státní závěrečné zkoušce.

Nově vytvořená aplikace pro hromadné plnění šablon nyní umožňuje rozkopírování předmětů napříč šablonami. Každý studijní obor může mít přiděleno až několik různých šablon, proto se jedná o značné usnadnění práce zejména pro pracovníky, kteří se šablonami pravidelně pracují.

Obr. 1: Ukázka z aplikace pro hromadné plnění šablon.

Další přínosnou vychytávkou je možnost přesouvání celých podsekcí napříč šablonami. Tuto funkci lze využít například při reorganizaci a rušení starých šablon či vložení celé struktury do chybné šablony.

Obr. 2: Přesouvání podsekce šablony.

Aplikace pro plnění šablon naleznou příslušní pracovníci fakulty v sekci Studium -> Plnění šablon | Přidat předměty do více úrovní.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Novinky v grafické aplikaci pro manipulaci s rozvrhem (15. 5. 2017 12:09) | Elportál přináší publikaci se zaměřením na aerobní cvičební program » (26. 6. 2017 08:29)

Zatím žádné komentáře.