Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
26. 6.
2017

Činnost Informačního systému MU v roce 2016

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) zveřejnil výroční zprávu o provozu a vývoji IS MU za rok 2016. Kompletní znění výroční zprávy je dostupné zde.

Rozvoj Informačního systému MU byl v roce 2016 zaměřen na studijní administrativu, elektronickou správu studia, e-learningové nástroje a přizpůsobení vybraných stávajících i nově vytvořených aplikací responzivnímu designu, který je v souladu s jednotným vizuálním stylem MU a umožňuje pohodlné ovládání aplikací i z mobilních zařízení. Řada úprav v aplikacích byla provedena na základě podnětů uživatelů systému.

Dále lze také vyzdvihnout zavedení bezpečnějšího přihlašování do IS MU, zprovoznění Interního registru smluv, optimalizaci výkonu některých agend či celkovou stabilizaci systému a omezení jeho výpadků.

Uvedené plány na rok 2017 zahrnují například postupný přechod agend IS MU do responzivního designu včetně nové verze přihlášky ke studiu, kterou ocení hlavně uchazeči o studium na Masarykově univerzitě.

Obr. 1: Graf využití Informačního systému za rok 2016. Vodorovně jsou znázorněny měsíce roku, svisle počet otevřených stránek na is.muni.cz v příslušném měsíci. Barevně se zobrazují autentizované přístupy po jednotlivých fakultách a šedé sloupce v pozadí znázorňují neautentizované přístupy.

I v tomto roce budou uživatelé o novinkách v IS MU informováni prostřednictvím Novinek, k jejichž odběru se lze přihlásit zde, či Deníčku.

Výroční zprávy z předchozích let jsou pro uživatele IS MU dostupné na cestou Osobní administrativa -> Systém .. Obecné -> Výroční zprávy.

Nebo neautentizovaně přes Veřejné služby Informačního systému -> Podrobnosti o našem systému .. Články a výroční zprávy.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Elportál přináší publikaci se zaměřením na aerobní cvičební program (26. 6. 2017 08:29) | Zkracování odkazů za pomoci Informačního systému MU » (26. 6. 2017 08:35)

Zatím žádné komentáře.