Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
24. 8.
2017

Účtování tržeb knihovnami MU prostřednictvím Pokladny Obchodního centra MU

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) uvedl do provozu vylepšenou verzi aplikace Pokladna, která nyní usnadňuje vybírání a evidování hotovosti v knihovnách Masarykovy univerzity. Knihovny tuto aplikaci mohou využívat především pro přímé evidování a účtování čtenářských registrací a pokut. Pokud však knihovna nabízí další zpoplatněné služby, je možné připravit k prodeji také jiné položky přímo na míru konkrétní knihovně.

Obr. 1: Ukázka z aplikace Pokladna.

Nový software ulehčuje práci knihovníkům při zaúčtování tržeb, ale také usnadňuje práci ekonomickému oddělení při účetní uzávěrce. Dalšími výhodami jsou snadná kontrola „prodaných“ položek a automatický tisk dokladu o platbě. Položky v Pokladně mohou mít buď předem určenou cenu (vhodné pro položky, u nichž je částka neměnná, například platba za čtenářskou registraci), nebo cenu může zadat knihovník ručně (ideální pro platbu pokut za prodlení s vrácením knihovní jednotky nebo za její ztrátu).

Obr. 2: Ukázka z aplikace Pokladna - rekapitulace a dokončení prodeje.

Aplikace také umožňuje vkládat informace o uživateli, který platí poplatek. Uživatele zavedené v IS MU je snadné dohledat také pomocí zadání univerzitního čísla osoby (UČO) nebo pomocí čísla karty dané osoby. V současnosti Pokladnu využívají Ústřední knihovna Filozofické fakulty MU a Ústřední knihovna Právnické fakulty MU.

O využívání Pokladny OC MU jsme informovali v novince Prodej vstupenek do muzea pomocí Obchodního centra MU.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Elektronické vzdělávací materiály pro veřejnost pomohou i v zahradě (24. 8. 2017 13:31) | Elportál se rozšířil o další matematickou publikaci » (15. 9. 2017 13:51)

Zatím žádné komentáře.