Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
15. 9.
2017

Pokročilé možnosti správy hodnocení s API poznámkových bloků

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Na základě podnětů vyučujících zrealizoval Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) úpravy týkající se pokročilejších operací nad poznámkovými bloky.

API (Application Programming Interface) poznámkových bloků je rozhraní, které slouží k bezpečné manipulaci s poznámkovými bloky jednotlivých předmětů prostřednictvím aplikací externích systémů. S použitím API poznámkových bloků lze nejen vytvářet a upravovat poznámkové bloky, ale i zjišťovat informace o předmětu, seminárních skupinách, zapsaných studentech a mnoho dalších neméně zajímavých dat. Vyučující tak mohou například provádět složitější operace nad poznámkovými bloky pomocí svých vlastních skriptů a výsledky opět zavést do ISu.

Pro použití API poznámkových bloků je nejprve potřeba nastavit unikátní klíč u cílového předmětu. Vytvoření API klíče se nachází v Záznamníku učitele v sekci Poznámkové bloky.

Následně stačí vyplnit časové rozmezí a IP adresy, ze kterých bude možno API poznámkových bloků používat.

Obr. 1: Zadání časového rozmezí a povolení IP adresy.

Detailní informace o rozsáhlých možnostech a využití API poznámkových bloků se dočtete v Nápovědě IS MU.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Elportál se rozšířil o další matematickou publikaci (15. 9. 2017 13:51) | Informační systém MU dostává k 18. narozeninám novou podobu » (15. 9. 2017 14:05)

Zatím žádné komentáře.