Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
12. 2.
2018

Uchazeči o studium na MU nyní využívají možností nové E-přihlášky

  • RSS
Informative | 1 | 1
Novinky

Na Masarykovu univerzitu se každoročně hlásí desítky tisíc zájemců o studium. Aby první kontakt s univerzitou byl co nejpříjemnější, připravil Vývojový tým IS MU pro uchazeče novou verzi agendy E-přihláška.

První změna, která uživatele upoutá, je nový odlehčený design. Důraz byl kladen zejména na vzdušnost, přehlednost a použitelnost na mobilních zařízeních.

Pro výběr oboru lze využít buď fulltextové vyhledávání nebo nabídku s filtry, která funguje podobně, jako jsou zákazníci zvyklí při nákupu zboží na internetu. Uchazeč může dle různých kritérií omezit, jaké obory ho zajímají, a systém vypíše všechny odpovídající. Novinkou je také zařazení oboru do tzv. oblasti studia, což pomůže ve chvíli, kdy uchazeč ještě neví, jaké obory pro jeho oblast zájmu MU nabízí.

Obr. 1: Výběr oboru.

Jakmile si uchazeč vybere obor nebo oborovou kombinaci, přejde k samotnému podání přihlášky, které probíhá v několika krocích. Nejprve zadá svůj e-mailový kontakt a vyplní základní osobní údaje a heslo. Tím si založí účet v prostředí e-přihlášky, ke kterému se může kdykoliv vrátit.

Dále uchazeč vyplňuje podrobnější osobní údaje, poté údaje provázané s konkrétním studijním oborem, na který se hlásí (např. preferovaný termín zkoušky nebo jméno vybraného školitele pro doktorské studium). Novinkou je podpora sběru požadovaných dokumentů v elektronické podobě. Minimalizuje se tedy nutnost zasílat různá potvrzení papírovou poštou, což přináší pro uchazeče další pohodlí. Uchazeči tedy mohou elektronicky vložit motivační dopis, potvrzení od lékaře nebo žádost o prominutí přijímací zkoušky.

Obr. 2: Založená přihláška.

V dalším kroku agenda přehledně vypíše všechny informace pro kontrolu a pokud je vše v pořádku, uchazeč může přihlášku podat a následně zaplatit. Placení probíhá v prostředí Obchodního centra MU, samozřejmostí je možnost platby kartou.

Uchazeč se do prostředí přihlášky vrací i po jejím zaplacení, protože díky přehledové aplikaci „Co se bude dít dál?“ se dozví, za jak dlouho může očekávat pozvání k přijímací zkoušce, kdy najde v přihlášce její výsledek a v jakém termínu se pak v případě úspěchu bude konat zápis do studia.

Obr. 3: Harmonogram přijímacího řízení.

Not read yet0 commentspermalink
« Korelace dvou poznámkových bloků (12. 2. 2018 16:50) | Kompletní inovace rozcestníku Student » (12. 2. 2018 16:55)

No comments have been posted yet.