Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
12. 2.
2018

Korelace dvou poznámkových bloků

  • RSS
Zajímavé | 2 | 2
Novinky – e-learning

Vyučující na Masarykově univerzitě se zajímají o nástroje a možnosti pro daty řízené vzdělávání. Z dat, která jsou již nyní v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) dostupná, lze totiž získat vhled, který může být pro učitele hodně užitečný.

Je například pravdou, že student, který získal málo bodů na vnitrosemestrální písemce, obvykle neuspěje ani u závěrečné zkoušky? Jaký je vztah bodů z průběžných domácích úkolů a závěrečné známky? Je pravdou, že studenti, kteří nezvládnou první domácí úkol, již předmět téměř jistě nedokončí? Na spoustu těchto dotazů nyní vyučující mohou ve svém předmětu nalézt odpověď. V IS MU je teď možné pro dva poznámkové bloky zobrazit Graf korelace.

Obr. 1: Graf, který ukazuje vztah průběžné práce studenta v průběhu semestru a jeho úspěšnost u první zkoušky.

Novou možnost vyučující naleznou cestou Poznámkové bloky -> Statistika a graf -> Graf korelace. V grafu si pro přehlednost mohou otočit u svého výběru osy či například přiblížit jen oblast v grafu, která je zajímá. Pokud se v jednom bodě grafu potkává větší množství studentů, je místo vizuálně zvýrazněno (větší kružnice). Při najetí na jednotlivé body grafu lze zobrazit i přesný počet studentů.

Obr. 2: Graf korelace bodů z jednotlivých domácích úkolů. Pokud se studentovi daří v jednom úkolu, nemusí to nutně znamenat, že dobře zvládne i ten další.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Další krůčky v nasazování nového designu IS MU (12. 2. 2018 16:48) | Uchazeči o studium na MU nyní využívají možností nové E-přihlášky » (12. 2. 2018 16:53)

Zatím žádné komentáře.