Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
12. 2.
2018

Kompletní inovace rozcestníku Student

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

S postupnou modernizací jednotlivých aplikací v rámci nového designu Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) se významné změny dočkal i rozcestník Student. Uživatelé, kteří si přepnuli IS do nového responzivního designu, již vidí nové rozložení všech nezbytných položek aplikace Student. První pohled do aplikace prozradí, co může uživatel od inovace čekat. Je to značné vizuální odlehčení a zpřehlednění celé aplikace, které zjednodušuje orientaci v této agendě.

Hlavní stránka aplikace Student nabízí informace o zapsaných předmětech a událostech. Právě přehled důležitých studijních událostí v dolní části doznal na nové titulce výrazné změny. Student vidí události aktuální (Co se právě děje), budoucí (Co Vás čeká) a minulé (Poslední studijní události), navíc chronologicky nebo účelově rozčleněné (zkoušky, státnice, zkouškové období, zápisy či semináře).

Obr. 1: Rozcestník Student.

Rozcestník Student je výchozím bodem v ISu pro úplně každého studenta MU po celou dobu jeho studia. Provází ho každým semestrem od začátku do konce studia a tomu odpovídají i názvy hlavních záložek aplikace, které vedou k podrobnějším informacím a jednotlivým operacím.

  • Záložka Začátek studia obsahuje operace související s registrací a zápisem předmětů, manipulacemi se seminárními skupinami a základními žádostmi (např. žádost o zápis do semestru).
  • Pod záložkou Výuka se nacházejí informace o e-learningové podpoře jednotlivých předmětů, o údajích z poznámkových bloků, dále rozvrh a přehled o tom, kdy je studující omluven.
  • Záložka Konec semestru nabízí přehled o získaných známkách, zkušebních termínech a v neposlední řadě obsahuje i předmětovou anketu.
  • V záložce Během studia najde studující kromě nezbytných administrativních agend (úřadovna, poplatky, stáže a pobyty) také rozpisy témat svých prací, kontrolu průchodem studia nebo informace o dokumentech v přijímárně či o spolužácích.
  • Závěr studia je poslední záložkou v novém rozcestníku studenta. Informuje o dosažených studijních výsledcích a obsahuje náležitosti spojené se závěrečnými zkouškami ve studiu.

Obr. 2: Ukázka záložky Výuka.

Postupnou změnou designu prochází i aplikace, které se v rozcestníku Student nachází.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Uchazeči o studium na MU nyní využívají možností nové E-přihlášky (12. 2. 2018 16:53) | 8. ročník Open space konference o e-learningu IS MU » (12. 2. 2018 16:58)

Zatím žádné komentáře.