Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
5. 4.
2018

Ohlédnutí za 8. Open space konferencí o e-learningu IS MU

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky – e-learning

Ve středu 14. února 2018 se na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity (FI MU) uskutečnil již 8. ročník Open space konference o e-learningu IS MU, který pro vyučující MU připravili pracovníci uživatelské podpory IS MU. Celkem 157 účastníků z řad zaměstnanců a doktorských studentů MU se na konferenci mohlo inspirovat krátkými Skype hovory ve výuce, řešenými video příklady či virtuální učebnicí pro studium morfologie kostry člověka. Dozvěděli se také praktické důsledky GDPR v e-learningu IS MU a zhlédli ilustrace a ukázky jednotlivých kroků. Kromě toho viděli i možnosti využití analýzy výukových dat z pohledu učitele.

Program letošního ročníku konference se zaměřil na výukové aktivity realizované vyučujícími, které oni sami považují za nejvíce smysluplné. Účastníci tak mohli načerpat nové poznatky a zkušenosti od kolegů z různých fakult týkající se:

  • vyhodnocování obtížnosti testů a důvodů k revizi otázek,
  • toho, co přináší pravidelné průběžné testování studentům a co učiteli,
  • toho, zda se vyplácí příprava interaktivní osnovy,
  • jaké úsilí stoji zajistit v hodinách krátké hovory s experty z celého světa,
  • multimédií, která dokáží zpřístupnit cenné sbírky i velkému množství studentů.

V průběhu celé konference byly pro učitele připraveny tematicky zaměřené stánky, kde se mohli zastavit na konzultaci nebo se inspirovat připravenými ukázkami. Nejvíce zájemců o konferenci z hlediska počtu účastníků se našlo na Filozofické fakultě, při přepočítání na podíl účastníků fakulty však dominuje Fakulta informatiky.

Obr. 1: Open space konference o e-learningu IS MU, 2018.

Kromě aktuálního a diskutovaného tému GDPR ve vztahu k e-learningu zazněl na konferenci také přehled novinek v IS MU a připravovaných agend a aplikací. Na závěr byl také posluchačům představen dokument Strategie e-learningu. Po dobu konference mohli účastníci vyplňovat soutěžní křížovku, tři vylosovaní výherci dostali od organizátorů drobný upomínkový dárek.

Více informací na: http://www.elportal.cz/osk2018/.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Aplikace Obtížnost v novém (5. 4. 2018 11:28) | Vyhledávání v popředí mezi navigačními prvky v IS MU » (5. 4. 2018 11:31)

Zatím žádné komentáře.