Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
15. 8.
2018

Činnost Informačního systému MU v roce 2017

  • RSS
Informačně přínosné | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) zveřejnil výroční zprávu o provozu a vývoji IS MU za rok 2017.

Rozvoj Informačního systému MU byl v roce 2017 zaměřen na studijní administrativu spojenou s implementací úprav souvisejících s novelou VŠ zákona, přípravami na novou strukturu studia, kdy se obory mění na programy, a novým studijním a zkušebním řádem Masarykovy univerzity. Vývoj se soustředil na nové možnosti elektronické správy studia a na rozvoj e-learningových nástrojů určených pro výuku. V souladu s moderními technologiemi a potřebami univerzity byl zveřejněn nový responzivní design před začátkem podzimního semestru ke dni 15. září 2017. Nový design zohledňuje jednotný vizuální styl MU a umožňuje pohodlné ovládání aplikací z mobilních zařízení.

Dále lze také vyzdvihnout novou verzi Správce souborů, pomocí kterého je nyní snadnější soubory nahrávat a prohlížet přímo prostřednictvím mobilních zařízení. Aplikace dále nově podporuje uživateli oblíbenou funkci drag&drop.

Uvedené plány na rok 2018 zahrnují například realizaci změn související s účinností evropského nařízení tzv. GDPR, novými akreditacemi a postupným úplným přechodem na nový responzivní design IS MU.

Obr. 1: Graf využití Informačního systému za rok 2017. Vodorovně jsou znázorněny měsíce roku, svisle počet otevřených stránek na is.muni.cz v příslušném měsíci. Barevně se zobrazují autentizované přístupy po jednotlivých fakultách a šedé sloupce v pozadí znázorňují neautentizované přístupy.

I v tomto roce budou uživatelé o novinkách v IS MU informováni prostřednictvím Novinek, k jejichž odběru se lze přihlásit, či Deníčku.

Výroční zprávy z předchozích let jsou pro uživatele IS MU dostupné na cestou Osobní administrativa → Systém .. Obecné → Výroční zprávy.

Nebo neautentizovaně přes Veřejné služby Informačního systému → Podrobnosti o našem systému .. Články a výroční zprávy.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« První e-kurz získal ISBN (15. 8. 2018 14:47) | Úplné zobrazení interaktivní osnovy » (15. 8. 2018 14:52)

Zatím žádné komentáře.