Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
16. 11.
2018

Registrace do e-kurzu v IS MU pomocí Facebooku nebo Googlu

  • RSS
Informačně přínosné | 2 | 2
Novinky – e-learning

Pro uživatele se zájmem o sebevzdělávání v oblasti sportu, fyzioterapie a zdravotnické péče jsou na Elportálu aktuálně zdarma k dispozici tři online kurzy a další se již připravují. Za účelem zjednodušení přístupu k e-kurzům osobám, které dosud nemají v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) svůj vlastní účet, byly rozšířeny možnosti registrace do e-kurzů o přihlášení přes Facebook a Google účty.

Přihlašování přes Facebook či Google funguje tak, že uživatel, který má zájem o některý z e-kurzů a nemá učo, při přihlašování do e-kurzu může nově zvolit buď možnost „Přihlásit se přes Facebook“ nebo „Přihlásit se přes Google“. Uživatel se pomocí zvolené služby přihlásí do e-kurzu v IS MU, aniž by musel vyplňovat registrační formulář v IS MU. Další výhoda tohoto způsobu přihlášení tkví v tom, že je-li uživatel v dané chvíli přihlášený už na Facebooku či Googlu, IS po něm heslo při opětovném vstupu do e-kurzu nevyžaduje.

Obr. 1: Registrace do e-kurzu v IS MU pomocí Facebooku nebo Googlu.

K tomu, aby mohl uživatel používat tento způsob přihlašování, je nutné povolit na straně Facebooku, případně Googlu, přístup pro aplikaci „Informační systém Masarykovy univerzity“. ISová aplikace se na základě tohoto povolení dostane k údajům uživatele na Facebooku či Googlu nutným pro autentizaci do IS MU.

Běžní uživatelé IS MU se mohou přihlašovat do e-kurzů standardní cestou, tj. zadáním uča a primárního hesla. Možnost přihlásit se přes Facebook či Google je v tuto chvíli určena hlavně uživatelům, kteří v IS MU účet nemají. Vývojáři do budoucna uvažují nad tím, že takto zpřístupní také některá diskusní fóra.

O nasazení e-kurzu do ostrého provozu jsme informovali v novince Nástroje pro MOOC a online kurzy pro veřejnost.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Elportál přináší další "pohybové" publikace (16. 11. 2018 13:24) | Nový Kalendář v ISu » (16. 11. 2018 13:34)

Zatím žádné komentáře.