Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
27. 2.
2019

Katalog technologií ve výuce pro vyučující Masarykovy univerzity

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) nyní rozšířil Elportál o Katalog technologií ve výuce na Masarykově univerzitě. Tato sekce poskytuje přehled e-learningových prostředků, platforem, nástrojů a online služeb, které jsou ve výuce na univerzitě využívány.

Obr. 1: Ukázka možných technologií ve výuce.

Každá položka katalogu obsahuje popis technologie, její omezení, dostupnost a například i evidenci předmětů, kde vyučující pomůcku využívají. V diskuzi mohou vyučující sdílet podněty a příklady dobré praxe. Pokud znají zajímavou technologii, která v seznamu zatím chybí, mohou pomocí dotazníku iniciovat její doplnění do katalogu.

Obr. 2: Ukázka blíže popsaných možností použití technologií ve výuce.

Katalog technologií ve výuce souvisí s cíli a prioritami, které si v oblasti e-learningu univerzita vytyčila v dokumentu Strategie e-learningu Masarykovy univerzity 2018 – 2020.

E-learning na univerzitě by měl být v roce 2020 v podobě tzv. blended learningu1 a měl by mapovat různé e-learningové prostředky (platformy, nástroje a online služby), které jsou na univerzitě využívány, na jedno přehledné místo, což usnadní vyučujícím rozhodování, zda takový nástroj využít či nikoliv.

Katalog je dostupný uživatelům pouze v autentizované části IS MU v sekci E-learning → Katalog technologií ve výuce na Masarykově univerzitě.



[1] „Jde tedy o integraci elektronických zdrojů a nástrojů do vyučování a učení s cílem plně využít potenciál ICT v synergii s osvědčenými metodami a prostředky používanými v tradiční výuce.” Převzato z: ZOUNEK, Jiří. Současný e-learning – vymezení problematiky. E-learning – jedna z podob učení v moderní společnosti, 2013.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Posviťte si na IS nejen o Vánocích (20. 12. 2018 09:05) | Redesign editoru interaktivních osnov » (27. 2. 2019 13:48)

Zatím žádné komentáře.