Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
27. 2.
2019

Redesign editoru interaktivních osnov

  • RSS
Interesting | 1 | 1
Novinky – e-learning

Modernizace Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) s sebou nejnověji přináší zveřejnění editoru interaktivních osnov v novém designu. Aplikace poskytuje především výraznou přehlednost, jež usnadní uživatelům práci při jejich vytváření či editaci. Zejména důležitou změnou je jeho založení na editační filozofii metody What You See Is What You Get, díky které jsou eliminovány situace, kdy docházelo k rozdílným zobrazením osnov během úprav a po uložení. Uživatel nyní při práci v editoru vidí osnovu ve stejné podobě, jako bude později dostupná studentům.

Obr. 1: Náhled editoru interaktivních osnov v novém designu.

Dřívější rozdělení osnovy do jednotlivých bloků s různým obsahem nyní nahradil elegantnější formát. V novém editoru tvoří hlavní obsah samotný text osnovy. Všechny ostatní prvky (obrázky, videa, odkazy na studijní materiály, odpovědníky apod.) mají podobu objektů, které jsou vkládány do tohoto textu. Jejich umístění je možné pohodlně měnit jednoduchým přesunutím na požadovanou pozici. Uživatelům je k dispozici také možnost vložení jednotlivých prvků do osnov pouhým přetažením do okna prohlížeče.

V neposlední řadě je editor doplněn o možnost vložení okna s otevřeným pdf souborem, zjednodušené přecházení mezi režimem editace a zobrazením osnovy, o inovovaný editační panel s nástroji pro práci s osnovou a mnohé další funkce.

Editor včetně jeho inovovaných nástrojů naleznou uživatelé v autentizované části IS MU → Učitel → [předmět] → Interaktivní osnovy.

Not read yet0 commentspermalink
« Katalog technologií ve výuce pro vyučující Masarykovy univerzity (27. 2. 2019 13:23) | Akademie IS aneb jak se dotknout hvězd na pár kliknutí » (27. 2. 2019 13:49)

No comments have been posted yet.