Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
3. 5.
2019

Elportál zveřejnil další zajímavé publikace

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Na Elportále, e-learningovém portálu Masarykovy univerzity (MU), byly zveřejneny dvě nové multimediální publikace se zaměřením na cvičení a masáž svalových skupin.

Atlas ošetření svalů v manuální terapii

Metodická publikace zahrnuje fotografie praktického provedení ošetření svalů nejčastěji postižených přítomností reflexních změn a techniku, kterou lze svaly ošetřit. Atlas je určen především studentům oboru Fyzioterapie, ale i studentům anatomie či masérům. Text je k dispozici také pro mobilní zařízení. Více informací naleznete v publikaci.

Obr. 1: Ukázky z publikace Atlas ošetření svalů v manuální terapii

Spirální stabilizace

Obrázková publikace, která je dostupná i ve verzi pro mobilní zařízení, se věnuje metodě od autora MUDr. Richarda Smíška. Jedná se o kompenzační cvičení, které je zaměřeno na léčbu a prevenci bolestí zad a dalších problémů pohybového aparátu. Cílem textu je objasnění teoretických základů této metody, ale hlavně předložení uceleného metodického návodu na vedení skupinových cvičení. Více informací naleznete v publikaci.

Obr. 2: Ukázky z publikace Spirální stabilizace

Další elektronické publikace najdete v sekci Výukové publikace a e-knihy Elportálu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Ohlédnutí za 9. Open space konferencí o e-learningu IS MU (27. 3. 2019 08:52) | Průvodce e-learningem pro učitele » (3. 5. 2019 13:55)

Zatím žádné komentáře.