Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
2. 2.
2020

Odkud přichází uchazeči o studium k přihlášce v IS MU?

  • RSS
Interesting | 2 | 2
Novinky

Během přijímání přihlášek ke studiu a při vyhodnocení marketingových kampaní, které se zaměřují na uchazeče, často zaznívá otázka, z jakých webových zdrojů přichází nejvíce zájemců o studium. Odpověď naleznou zaměstnanci univerzity v nové aplikaci nazvané Odkud do ISu přišli uchazeči, kterou na začátku roku připravil Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU).

Vedle starších aplikací, jako např. Trendy počtu podaných přihlášek, tak mají pracovníci, kteří spravují a propagují přijímací řízení, další možnost, jak sledovat probíhající běhy přijímacího řízení a co vyhodnotit u běhů už ukončených.

Údaje „odkud přišli“ se sbírají pro přihlášky na akademický rok 2020/2021. Zobrazují se pro vybraný běh přijímacího řízení a lze je dále omezit na zvolenou fakultu nebo na konkrétní studijní programy a plány. Údaje tak mohou být vyhodnocovány dle potřeb různých oddělení nebo pracovníků školy, např. kateder nebo garantů programů.

Obr. 1: Graf zobrazující podíl nejčastějších zdrojů návštěvnosti přihlášky ke studiu

Kromě souhrnné statistiky lze zkoumat také zdroje návštěvnosti (weby), pro které je k dispozici graf počtu podaných přihlášek v čase a soupis jednotlivých stránek. I ty lze dále zkoumat a dostat se tak v poslední úrovni k informaci, kam z nich do ISu přesně uchazeči přišli.

Obr. 2: Ukázka, kdy k přístupům z daného zdroje docházelo

Informace slouží pouze ke statistickému vyhodnocení návštěvnosti přihlášky ke studiu, samostatně nebo v jiné podobě dostupné nejsou.

Aplikace je dostupná v autentizované části IS MU v sekci Přijímací řízení → Odkud do ISu přišli uchazeči.

Not read yet0 commentspermalink
« Vánoční nálada v IS MU (19. 12. 2019 11:29) | Vyhledávejte, třiďte a filtrujte v inovovaném Katalogu předmětů » (2. 2. 2020 22:37)

No comments have been posted yet.