Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
23. 3.
2021

Elportál představuje další elektronické publikace

  • RSS
Informative | 2 | 2
Novinky – e-learning

Univerzitní e-learningový portál Masarykovy univerzity, Elportál, zveřejnil další publikace, které v současné době mohou být ještě více nápomocné nejen studentům, ale i vyučujícím z MU či široké veřejnosti.

  • Jak citovat

    Publikace Jak citovat obsahuje úvod do problematiky publikační a citační etiky a způsobu vytváření bibliografických citací. Čtenáři se v ní dozví, co je to plagiátorství a jak se mu vyhnout, jak postupovat při parafrázování a doslovném citování a jak vytvářet citace v textu a bibliografické citace. Cílem publikace je seznámit čtenáře s těmito okruhy zejména na praktických příkladech, aby uměli citace sami tvořit. Publikace je k dispozici i ve verzi pro mobilní zařízení (ePub). Více informací naleznete v publikaci.

    Obr. 1: Ukázky z publikace Jak citovat

  • Právo duševního vlastnictví

    Výuková publikace se zabývá problematikou práv průmyslových, autorských práv, jejich ochranou a licencováním. Více informací naleznete v publikaci.

    Obr. 2: Ukázky z publikace Právo duševního vlastnictví

  • Studenti se specifickými nároky ve výuce

    Publikace poskytuje učitelům Masarykovy univerzity komplexní informace o studentech s postižením a jejich komunikačních i jiných nárocích ve výuce. Slouží jako zdroj informací a doporučení pro výuku, který doplňuje seminář pro učitele pořádaný Střediskem Teiresiás na začátku výukového období každého semestru. Publikace je také dostupná ve verzi pro mobilní zařízení (ePub). Více informací naleznete v publikaci.

    Obr. 3: Ukázky z publikace Studenti se specifickými nároky ve výuce

Další elektronické publikace najdete v sekci Výukové publikace a e-knihy Elportálu.

Not read yet0 commentspermalink
« Konec listinným výpisům známek ze studia a sylabů absolvovaných předmětů (2. 3. 2021 13:24) | 11. ročník Open space konference o e-learningu tentokrát online » (23. 3. 2021 12:51)

No comments have been posted yet.