Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
7. 4.
2022

Zabezpečení přístupu díky Jinému primárnímu heslu

  • RSS
Nepřevažující hodnocení | 0 | 10
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) se soustavně věnuje zvyšování bezpečnosti systému. Nově si mohou uživatelé, kteří preferují vyšší zabezpečení svého přístupu, nastavit tzv. Jiné primární heslo.

Uživatelé IS MU využívají standardně dvě hesla. Primární, kterým se přihlašují přímo od IS MU a které si přebírá i systém jednotného přihlášení na MU, a sekundární, které slouží např. k přihlášení k počítačům ve studovnách, ke stahování pošty do vlastního poštovního klienta nebo k připojení prostřednictvím sítě Eduroam.

V aplikaci pro nastavování hesel lze nově zamezit předávání primárního hesla jiným systémům. Tato volitelná možnost nabízí uživatelům cestu, jak mít svá hesla pod větší kontrolou. „Primární heslo do IS MU“ se potom použije výhradně pro přihlášení do IS MU.

„Jiné primární heslo“ se využije v rámci tzv. jednotného přihlášení na MU, například pro přihlášení k e-prezenčce, SUPO systému pro platbu kolejí či předobjednání obědu v menze.

Obr. 1: Nastavení „Jiného primárního hesla“

Jiné primární heslo je možné nastavit v autentizované části IS MU → Systém → Změna hesla → Jiné primární heslo pro další systémy.

O možnosti vyššího zabezpečení systému jsme informovali v novince Zabezpečení účtu pomocí dvoufaktorového ověření.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« E-výpisy doplněny o potvrzení o přiznaných stipendiích (7. 4. 2022 09:50) | KvIS – krátké kvízy pro zpestření výuky nebo podporu pozornosti studentů na hodinách » (7. 4. 2022 09:59)

Zatím žádné komentáře.