Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
2. 3.
2023

Elektronické protokoly k přijímacímu řízení

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) pokračuje v elektronizaci. Tentokrát se věnoval protokolům k přijímacím zkouškám a souvisejícím procesům.

Nové elektronické protokoly jsou vhodné pro přijímací řízení na doktorské studium, ale je možné použití i pro jiné druhy přijímacích řízení, mezi které spadají například anglické programy. Nepředpokládá se použití pro celouniverzitní přijímací běhy.

Stejně jako u elektronických protokolů pro státní závěrečné zkoušky i v tomto případě elektronizace eliminuje všechny starosti vyplývající z použití papírových protokolů. Průběh zkoušky je zaznamenáván přímo v IS MU, kde jej také členové komise a předseda potvrdí a navrhnou rozhodnutí. Samotný protokol s návrhem rozhodnutí se po vygenerování uloží do spisu přihlášky. Schválení protokolu s navrženým rozhodnutím provede zodpovědná osoba přímo v Úřadovně.

Pro použití elektronických protokolů je před samotnou zkouškou potřeba provést několik kroků v rámci IS MU. Nejdříve je potřeba doplnit informace o přijímací zkoušce, poté je možné přejít k plnění informací o termínech přijímacích zkoušek. Po těchto krocích je možné přiřadit přihlášky ke konkrétním termínům zkoušky.

Připravené termíny přijímacích zkoušek jsou k dispozici v aplikaci Termíny přijímacích zkoušek. V této aplikaci je možné vyplnit průběh zkoušky a navrhnout rozhodnutí. Členové komise a předseda na tomto místě provádí schvalování. Skrze tuto aplikaci je také možné vložit protokol o přijímacím řízení do Úřadovny. Poté co je protokol a návrh přijetí odsouhlasen či okomentován dle zvyklostí fakulty, je možné přejít k generování rozhodnutí.

Po vygenerování rozhodnutí a jeho podepsání příslušným proděkanem se rozhodnutí zobrazí také uchazeči v jeho e-přihlášce, kde také nalezne výsledky přijímacího řízení zavedené komisí.

Obr. 1: Aplikace Termíny přijímacích zkoušek

Obr. 2: Aplikace Termíny přijímacích zkoušek po potvrzení členy komise a předsedou

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Kam na novoroční procházku? (30. 12. 2022 09:39) | Novinky v systémech na odhalování plagiátů » (2. 3. 2023 08:34)

Zatím žádné komentáře.