Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 105 »
17. 12.
2015

Rozpisy témat - hromadná manipulace

Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Do Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) přibyla nová funkce v agendě Rozpisy témat, která je nejvíce používaná jako rozcestník pro výběr témat závěrečných prací. Nyní lze hromadně povolit u přihlášených studentů, že mohou měnit název svého tématu, doplňovat anglický název nebo zadat, že se už chtějí hlásit k obhajobě. Tento krok by měl pomoci přenést zodpovědnost za správnost údajů z vedoucího na studenta a zajistit aktuálnost vložených informací.

Funkci může využít jak vedoucí pro hromadnou manipulaci se svými tématy, tak správce rozpisu, který tímto způsobem rychle provede potřebné nastavení místo vedoucích.

Obr. 1: Hromadné nastavení atributu v Rozpisu.

O agendě Rozpisy jsme vás informovali v novince Nová verze agendy Rozpisy témat.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
25. 11.
2015

6. ročník Open space konference o e-learningu IS MU

Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Pracovníci Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) připravují již 6. ročník Open space konference o e-learningu IS MU, která je určená pro učitele a doktorské studenty MU. Tento ročník konference je tematicky zaměřen na možnosti využití videa ve výuce. Na konferenci budou prezentovat jednak vyučující, kteří mají zkušenosti s tvorbou výukových videí, videotutoriálů nebo s nahráváním přednášek, zároveň zazní možnosti využití videa v IS MU. Vedle prezentací a tradičních "open space" stánků, bude nemalá část hlavního programu konference věnovaná panelové diskusi se zkušenými vyučujícími, do níž se účastníci budou moci zapojit svými dotazy a názory.

Termín: 17. únor 2016

Místo: Fakulta informatiky Masarykovy univerzity

Web konference: http://elportal.cz/osk2016/

Obr. 1: Fotografie z 5. ročníku konference.

Přihlášení na konferenci je zdarma a probíhá prostřednictvím registračního formuláře na webových stránkách konference.

Na Vaši účast se těší tým Informačního systému Masarykovy univerzity.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
25. 11.
2015

Publikace v novém designu

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) umožňuje svým uživatelům evidovat údaje o vlastních publikacích včetně plných textů a zobrazovat si je na Osobní stránce či v životopisu. Vytváření nových záznamů je usnadněno díky funkci automatického načtení záznamu z citační databáze Web of Science (WoS), kterou popisuje již novinka Plnění publikací záznamem z WoS. WoS je multioborová bibliografická citační databáze s abstrakty, která obsahuje citační údaje o více než 40 milionech článcích z více než 11000 vědeckých časopisů.

Nově došlo k proměně titulní strany, jejímž hlavním cílem bylo její zpřehlednění. Nyní lze jednoduše a intuitivně pracovat s jednotlivými publikacemi a také efektivně spravovat své vlastní publikace. Větší prostor dostala také sekce Vyhledávání publikací/výsledků. Pro zlepšení vizuální orientace byly rozděleny jednotlivé odkazy do tematických bočních karet - Správa publikací/výsledků, Univerzitní repozitář a Moje štítky. Tyto úpravy jsou součástí série změn, které si kladou za cíl práci s publikacemi zjednodušit a zpříjemnit.

Obr. 1: Titulní strana agendy Publikace.

O Publikacích a Repozitáři jsme informovali v novinkách:
Import publikací z www.isvav.cz
Služba SHERPA/RoMEO v Publikacích
Podávání žádosti o autorský výtisk v univerzitním repozitáři.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
25. 11.
2015

Služba ownCloud synchronizuje i podsložky

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Uživatelé Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) mají již několik měsíců k dispozici službu ownCloud, umožňující pohodlnou synchronizaci souborů s IS MU. Agenda byla nyní rozšířena o možnost synchronizace podsložek pro zlepšení přehlednosti při synchronizaci souborů. Zachování stromové adresářové struktury je významným prvkem pro vizuální orientaci ve vložených materiálech, díky čemuž se přenos souborů stává více intuitivním.

Při nastavení synchronizace podsložek se zobrazí přehledná mapa synchronizovaných souborů v IS MU.

Obr. 1: Mapa synchronizace v agendě ownCloud.

O ownCloudu jsme informovali v novinkách Externí služba ownCloud umožňuje synchronizaci souborů s IS MU a Nová funkce v ownCloudu pro odevzdávárny.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 105 »