Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
23. 11.
2016

7. ročník Open space konference o e-learningu IS MU

Zajímavé | 1 | 1
Novinky – e-learning

Pracovníci Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) připravují již 7. ročník Open space konference o e-learningu IS MU. Konference se koná pod záštitou rektora MU doc. PhDr. Mikuláše Beka, Ph.D. a je určená pro učitele a doktorské studenty MU. Ústředním tématem tohoto ročníku konference bude aktivizace studentů. Vyučující se podělí o své praktické zkušenosti s průběžnou prací se studenty, s rychlým ověřováním znalostí na seminářích či například s online hlasováním během přednášky. Zazní informace o Peer instruction metodě a také budou představeny nástroje IS MU pro MOOC a kurzy pro veřejnost nebo další e-learningové novinky. Vedle prezentací budou pro účastníky k dispozici i tradiční „open space“ stánky pro jejich dotazy, názory, náměty.

Termín: 15. únor 2017

Místo: Fakulta informatiky Masarykovy univerzity

Web konference: http://elportal.cz/osk2017/

Obr. 1: Fotografie z 6. ročníku konference.

Přihlášení na konferenci je zdarma a probíhá prostřednictvím registračního formuláře na webových stránkách konference.

Na Vaši účast se těší tým Informačního systému Masarykovy univerzity.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
23. 11.
2016

Nová tvář systému pro odhalování plagiátů Odevzdej.cz

Zajímavé | 2 | 2
Novinky

Počátkem listopadu získal systém na odhalování plagiátů v seminárních pracích a jiných školních dílech výrazný facelift. Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU), který systém Odevzdej.cz provozuje, vyměnil starý design za nový a moderní s několika vychytávkami pro usnadnění práce. Hlavní výhodou je responzivní vzhled a pohodlné ovládání systému na tabletu či mobilu. Funkčnost systému zůstala zachována.

Co se tedy změnilo?

  • Systém je možné "ovládat palcem". Při práci se nemusíte omezovat jen na stolní PC. Dobře funguje i na mobilu.
  • Přibyl navigační pruh na horním okraji každé stránky - ať se uživatel v systému nalézá kdekoliv, jednoduše díky němu najde, co hledá.
  • O novinkách v systému jsou uživatelé informováni pomocí aplikace Novinky.

Obr. 1: Nový vzhled systému Odevzdej.cz.

Tím však změny nekončí...

Ke zkvalitnění práce s nalezenými podobnými dokumenty přispívá nová možnost filtrování výsledků podobností. Kromě nové podoby celého systému došlo také ke změně politiky nakládání s nelicencovanými institucemi a nelicencovanými odevzdávárnami.
Více informací zjistíte ze srovnání licencovaných a nelicencovaných institucí a v nápovědě.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
23. 11.
2016

Moderní design Obchodního centra MU přináší nové možnosti

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil novou verzi Obchodního centra MU (OC MU) pro prodej zboží a služeb v plánovaném termínu. Nová verze, která je dostupná na již dobře známé adrese https://is.muni.cz/obchod/, přináší zákazníkům nejen vzdělávací nabídky v moderním a příjemném designu. Zároveň je plně zachována funkčnost a možnosti prodeje v původním rozsahu. Vývojáři kladli důraz na to, aby celý elektronický obchod byl přehledný a vzdušný.

Vytvoření objednávky je velmi jednoduché. Zákazník vždy vidí konkrétní nabídku a neruší ho další nepodstatné okolní informace. Nedílnou součástí změn je podpora pro mobilní technologie (tablety a mobilní telefony), design je responzivní, zobrazení se tedy přizpůsobí vždy danému zařízení, které uživatel používá. Nový vzhled je rovněž v souladu s jednotným vizuálním stylem MU.

Obr. 1: Nový vzhled Obchodního centra MU.

Nově byla implementována možnost jednodušší zrychlené objednávky, u které zákazník vyplňuje jen minimum povinných údajů. Následně je mu automaticky vystaven tzv. zjednodušený daňový doklad. V rámci komplexních úprav byla vytvořena taktéž nová moderní verze rozhraní pro externí systémy, která slouží například pro prodej konferencí. Obchodní centrum zpracovává přibližně 70 % všech příchozích plateb na běžný korunový účet MU, což představuje pohledávky za cca 200 mil. Kč ročně. Přibližně třetinu z tohoto obratu tvoří platby za služby a zboží přímo nabízené k prodeji jako je celoživotní vzdělávání, konference, e-learning a mnohé další včetně nabídky v měně euro.

Přehlednou nápovědu k nové verzi Obchodního centra MU naleznou zákazníci na adrese https://is.muni.cz/napoveda/komunikace/oc nebo po kliknutí na Nápověda v dolní části každé webové stránky OC MU.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
23. 11.
2016

Elportál přináší náměty na cvičení pro děti v mateřské či základní škole

Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Univerzitní e-learningový portál Masarykovy univerzity (MU) Elportál představuje nové metodické publikace obsahující užitečné informace týkající se rozcvičování dětí na prvním stupni základních škol či cvičení pro děti motivovaná básničkami, náčiním i slovem.

Náměty na cvičení pro děti předškolního věku

Cílem publikace Náměty na cvičení pro děti předškolního věku je představit zásobník cvičení s náčiním, který lze využít v rámci pohybových aktivit v mateřských školách. Materiál ocení zejména učitelé volnočasových aktivit a studenti předmětu PdF: Pohybové činnosti 1 - poznáváme svoje tělo pohybem. Materiál také vysvětluje, jak nejlépe děti k cvičení motivovat a jaké zásady je vhodné dodržovat. Výuková pomůcka je také dostupná ve verzi pro mobilní zařízení (ePub).

Obr. 1: Ukázka z publikace Náměty na cvičení pro děti předškolního věku.

Rušná a průpravná část v hodinách tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ
Metodická publikace Rušná a průpravná část v hodinách tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ obsahuje příklady rozcvičení ve formě textu, fotografií a videozáznamů. Materiál je určen zejména studentům předmětů PdF: Gymnastika 1 a PdF: Praktikum z tělesné výchovy a dále pak učitelům volnočasových tělovýchovných aktivit. Obsahuje například očekávané výstupy, kterých by měli v jednotlivých obdobích žáci dosáhnout, či preferovanou strukturu vyučované hodiny tělesné výchovy. Tato výuková pomůcka je taktéž dostupná ve verzi pro mobilní zařízení (ePub).

Obr. 2: Ukázka z publikace Rušná a průpravná část v hodinách tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ.

Na Elportálu lze najít i publikace z mnoha jiných a neméně zajímavých oblastí.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink