Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
7. 12.
2006

Koncentrujeme se na moderní designy našich portálů

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
V nedávné době došlo ke změně hlavní internetových stránek Masarykovy univerzity www.muni.cz, kterou se Masarykova univerzita prezentuje široké veřejnosti. Ve stejné době se změnou designu jiného Informačního systému Masarykovy univerzity zabývá také vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU), který systém pro podporu studijní administrativy http://is.muni.cz/ provozuje.

V listopadu 2006 uvolnil do ostrého provozu nový design a přepracovaný obsah webu pro veřejnost. Po osmi letech tak změnil výrazný středněmodrý vzhled stránek na přitažlivý a svěží design, který obsahuje moderní prvky čisté internetové prezentace.
Příjemný vzhled, přehlednost, snadná ovladatelnost stránek a interaktivní odkazy doplňují primární účel stránek - služby studijního informačního systému a potřebné informace pro veřejnost.

    Profesionální systém navigačních "etiket" nabízí rychlou orientaci v informacích:

  • elektronickou přihlášku pro uchazeče ke studiu na MU, která prošla zásadní inovací;
  • e-learningový portál MU - Elportál, který poskytuje souhrn zkušeností, tipů, výukových publikací nebo metodiky veřejnosti;
  • podrobnosti o IS MU, kde lze nalézt ojediněle publikované podrobnosti o Informačním systému MU, například o jeho architektuře, možnostech a úspěších.
Tyto aplikace, stránky nebo portál vykazují shodné formáty designu v různých odstínech barev a respektují konzistentní orientaci. Navigační "stopa" vždy ukazuje, v které části systému se nacházíme.

Kromě standardních informací ke studiu, o lidech, absolventech nebo dokumentech MU nabízí systém veřejnosti také v úplném rozsahu všechny letošní bakalářské, diplomové, rigorózní a disertační práce na MU, aplikaci pro vyhledávání informací nebo pro vlastní uživatele vstup do autentizované části studijního systému.

Neopomenutelnou vlastností stránek je trvalá přístupnost v co nejširším spektru dostupných prohlížečů a rychlé načítání stránek v každém z nich. Celý informační systém včetně stránek pro veřejnost je vyvíjen v jazyce Perl a používá kaskádové styly CSS.


Obr. 1: Nový design IS MU


Obr. 2: Dřívější design IS MU

7. prosince 2006

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Ručně psaná písemka moderně: podpora opravování a nahlížení do ní (8. 11. 2006 00:00) | Aplikace pro podporu stipendijních programů » (22. 12. 2006 00:00)

Zatím žádné komentáře.