Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
20. 7.
2011

Ověření absolventa dle čísla diplomu

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Masarykova univerzita zaznamenala v poslední době zvýšený počet pokusů o padělání diplomů. Padělky byly odhaleny zaměstnavateli při výběrových řízeních, kdy nepoctiví kandidáti chtěli zvýšit své šance na přijetí předložením diplomu z prestižní školy. Více informací uvádí tisková zpráva.

Na tuto situaci zareagovali vývojáři Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) a zpřístupnili veřejnosti novou aplikaci, s jejíž pomocí lze diplomy ověřit. Jednoduchá aplikace umožňuje vyhledat údaje k zadanému číslu diplomu. Prohledávány jsou čísla diplomů absolventů z celé univerzity od roku 2000 včetně.

Zájemci aplikaci naleznou buď přímo pod url http://is.muni.cz/thesis/diplom_podle_cisla.pl nebo pod odkazem „Vyhledat či ověřit číslo diplomu“ na titulní straně IS MU. Z titulní strany lze vstoupit také do agendy Absolventi a archiv závěrečných prací, kde je dostupný jmenný přehled všech absolventů a vyhledávání v závěrečných pracích.

Obr. 1: Nalezený záznam k zadanému číslu diplomu.

20. července

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Novinky v aplikaci Odpovědníky (20. 7. 2011 10:18) | Tisk interaktivní osnovy » (29. 8. 2011 13:17)

Zatím žádné komentáře.