Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
8. 7.
2008

Inforum 2008: Národní registr VŠKP a systém na odhalování plagiátů

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – plagiáty

14. ročník konference o profesionálních informačních zdrojích je konference, která se tradičně zaměřuje na využívání elektronických informačních zdrojů ve vědě, výzkumu a podnikání byla tradičně určena pro pracovníky odborných a veřejných knihoven, manažery, specialisty v ICT a další pracovníky z akademické i podnikatelské sféry. Letos, povzbuzeni loňským úspěchem z prestižního ocenění Archivu závěrečných prací (elektronických) pro IS MU za jeden z nejvýznamnějších počinů v oblasti elektronických zdrojů, jsme se zúčastnili přímo programu, a to s příspěvkem k projektu Národní registr VŠKP a systém na odhalování plagiátů, který velmi úzce spojil 17 veřejných vysokých škol v rozvojovém projektu MŠMT ČR a asi deset dalších soukromých, státních a zahraničních škol.

Příspěvek podrobně popsal důvody vzniku projektu a historické okolnosti, cíle, vlastnosti, aktuální stav projektu, jeho průběh krok po kroku, způsob řízení projektu i rizika projektu a další plány. Nejvíce času však bylo v prezentaci věnováno přímým otázkám a problémům, které řeší jednotlivé školy.

Celý článek i prezentace jsou k dispozici na webu konference http://www.inforum.cz/sbornik/36/.

8. července 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Videozáznam prezentace multimediálních pomůcek a e-learningu na MU (20. 6. 2008 05:49) | Nové možnosti a atraktivní tvář diskusních fór » (8. 7. 2008 05:00)

Zatím žádné komentáře.