Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... 113 »
7. 4.
2017

Zveřejnění nové verze Prohlídky Katalogu předmětů

Informačně přínosné | 2 | 2
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil novou podobu aplikace Prohlídka Katalogu předmětů, která kromě příjemného designu obsahuje i řadu nových funkcí.

Aplikaci, kterou uživatelé IS MU důvěrně znají pod odkazem Prohlídka Katalogu (autentizováno), si nyní mohou vyzkoušet v nové verzi pomocí odkazu "Přepnout na novou" umístěném na banneru přímo v aplikaci.

Modernější podoba aplikace nabízí i nové ovládací prvky:
- nabídka se po výběru kritérií a odsunutí kurzoru myši stranou sama sbalí a počet odpovídajících předmětů se aktualizuje,
- počet vyhledaných předmětů se zobrazuje v šipce s nápisem Zobrazit,
- s vybranými předměty je nyní možné dále pracovat (provést registraci předmětů, či s nimi hromadně pracovat).

Možnosti hromadné manipulace s předměty ocení nejen studenti při registraci předmětů, ale i pracovníci fakulty, kteří s předměty každý den pracují. Mohou si tak předměty vybrat na základě nejrůznějších kritérií a potom je hromadně editovat.

Předměty lze nově vybírat například dle šablon, počtu kreditů, periodicity nebo jazyka výuky, přičemž lze kritéria libovolně kombinovat.

Obr. 1: Ukázka z aplikace Prohlídka Katalogu předmětů.

Obr. 2: Výběr předmětů v aplikaci.

Uživatelé se mohou s aplikací seznámit pomocí Průvodce nebo mohou o aplikaci diskutovat v příslušném Diskusním fóru (autentizováno).
Dostupná je také podrobná Nápověda.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
7. 4.
2017

Elportál přináší publikace z fakult - dnes na téma zdraví anebo chemických termínů

Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Univerzitní e-learningový portál Masarykovy univerzity (MU) Elportál představuje hned několik nových publikací.

Chemistry – Vocabulary and Reading

Publikace Chemistry – Vocabulary and Reading poslouží zejména studentům příslušných předmětů na Pedagogické a Přírodovědecké fakultě MU jako interaktivní slovník obsahující užitečné odborné termíny, včetně nahrávek správné výslovnosti, které byly pořízeny rodilými mluvčími. K dispozici jsou také krátké nahrávky souvislých chemických textů s textovým přepisem.

Obr. 1: Ukázka z e-publikace Chemistry – Vocabulary and Reading.

Základy ošetřovatelských postupů a intervencí

Multimediální elektronický výukový materiál Základy ošetřovatelských postupů a intervencí klade důraz na názornost a přehlednost ošetřovatelských metod, postupů a činností prostřednictvím detailní fotodokumentace v souladu s nejnovějšími trendy ošetřovatelství. K dispozici je přehled základních ošetřovatelských postupů a součástí textu je také aplikace určená k procvičování odborné terminologie. Publikace je určena především studentům programu Ošetřovatelství na Lékařské fakultě MU.

Obr. 2: Ukázka z e-publikace Základy ošetřovatelských postupů a intervencí.

Metodický materiál k výuce první pomoci

Metodický materiál k výuce první pomoci je určen budoucím i současným pedagogům, kteří v souladu s požadavky Rámcově vzdělávacích programů na II. stupni základních škol a na středních školách do výuky zařazují témata první pomoci. Ve vztahu k výuce na MU je doporučeným studijiním zdrojem předmětů První pomoci na Fakultě sportovních studií MU.

Obr. 3: Ukázka z e-publikace Metodický materiál k výuce první pomoci.

Všechny tyto výukové pomůcky jsou také dostupné ve verzi pro mobilní zařízení (ePub).

Další zajímavé publikace lze najít na Elportálu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
22. 2.
2017

Zveřejnění nové aplikace Katalog oborů

Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil novou aplikaci Katalog oborů, která na jednom místě přehledně vypisuje všechny informace o daném oboru MU. Aplikace disponuje responzivním vzhledem a pohodlným ovládáním, fakultu si uživatelé mohou přepínat v pravém horním rohu obrazovky.

Uživatelé IS MU či veřejnost zde po vybrání konkrétního oboru kromě podrobného popisu oboru naleznou i odkazy na obhájené bakalářské, diplomové či disertační práce, studijní katalog, počet aktivních studentů daného oboru a mnohé další. Aplikace tak poslouží mimo jiné i zájemcům o studium, kteří tak na jednom místě naleznou všechny důležité informace o oboru a proklik k založení přihlášky ke studiu.

Obr. 1: Ukázka z aplikace Katalog oborů.

Garantům je k dispozici možnost vložení fotografií souvisejících s oborem, v případě zájmu se mohou obrátit na is-techniky na adrese istech@fi.muni.cz. Fotografie jsou k dispozici již u několika oborů, například u oboru Teoretická informatika.

Aplikace je v autentizovaném IS MU dostupná cestou: Studium → Katalog oborů.
Pro veřejnost je aplikace dostupná z adresy http://www.is.muni.cz/Katalog oborů.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
22. 2.
2017

IS MU umožňuje vložení fotografií jednotlivých učeben

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) nyní nabízí možnost vložit fotografie k jednotlivým učebnám pro zachycení prostorové dispozice, počtu míst nebo typu a velikosti tabule. Vyučující či organizátoři nejrůznějších akcí tak mohou lépe odhadnout, zda bude daná místnost vyhovovat jejich požadavkům, rozvrhářům se může tato informace hodit při rozvrhování.

Na fotografie se mohou autentizovaní uživatelé podívat například cestou Kontakty -> Registr budov a místností -> vybráním příslušné budovy a místnosti. Fotografie se na kliknutí zobrazí v původní velikosti.

Obr. 1: Zobrazení fotografií učebny B116.

Tuto možnost již využilo několik fakult a další již pořizují snímky svých místností. Zavedení fotografií na přání fakulty provádí Vývojový tým IS MU, pro podrobnější informace (například velikost fotografií nebo jejich rozlišení) se lze obrátit na kontaktní adresu etech@fi.muni.cz.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... 113 »