Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
10. 1.
2012

Nové funkce a design agendy Přístupová práva

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Agenda Přístupová práva spravuje přístup jednotlivých skupin uživatelů Informačního systému MU (IS MU) k různým údajům, dokumentům, operacím či aplikacím ISu. Vývojový tým IS MU nyní zpřehlednil design této agendy a přidal i několik nových funkcí.

Uživatelé ISu najdou jednodušší úvodní stránku aplikace a seznam svých práv (příp. i práv, se kterými mohou manipulovat) v přehlednější podobě.

Obr. 1: Přehled přístupových práv.

Fakultním správcům práv pak nové funkce usnadní manipulaci s právy, např. práva určité osoby si mohou nejen zobrazit, ale i zkopírovat jiné osobě či hromadně odebrat.

Obr. 2: Manipulace s právy vybrané osoby.

Určité právo lze také hromadně přidat více osobám najednou. Na úvodní stránce aplikace stačí pouze vybrat právo a do vyhledávacího pole zadat požadovaná jména nebo uča.

Obr. 3: Hromadné přidání práva více osobám.

Správci práv si mohou také zobrazit uživatele, kteří mají přidělena práva, ale na MU již aktivně nepůsobí. Výpis lze omezit na jednotlivá pracoviště a podpracoviště.

Obr. 4: Manipulace s právy neaktivních osob.

Aplikace je dostupná přes Osobní administrativa -> Systém -> Přístupová práva.

10. ledna 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Překvapující nominace Theses.cz v Křišťálové Lupě 2011 (20. 12. 2011 10:56) | Text rozhodnutí ve věcech studia v elektronické podobě » (10. 1. 2012 11:12)

Zatím žádné komentáře.