Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
8. 10.
2012

Změna přihlašování do IS MU

  • RSS
Nepřevažující hodnocení | 0 | 2
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) přešel na novou metodu autentizace. Původní metoda autentizace, obsažená přímo v definici protokolu HTTP, již nebyla plně podporována některými prohlížeči a novými zařízeními typu tablet. Vývojový tým IS MU se proto rozhodl použít pro autentizaci tzv. cookies soubory v prohlížeči, do kterých si IS ukládá dočasnou informaci o přihlášení.

Nově probíhá přihlašování do IS MU prostřednictvím stránky https://is.muni.cz/login, kde se nachází autentizační formulář v designu ISu (nikoli vestavěný formulář prohlížeče, jako tomu bylo dosud). Zadáním uča nebo přezdívky a primárního hesla se uživatel dostane do autentizované části ISu.

Obr. 1: Nová podoba autentizačního formuláře.

Při přihlášení si uživatel může nastavit, po jaké době neaktivity v ISu si přeje být odhlášen. Minimální dobu neaktivity, po kterém dojde k odhlášení, lze zvolit od 1 hodiny do 4 dnů.

Upravena byla i aplikace pro odhlášení ze systému. Uživateli je nabídnuto nejprve zrušení aktuálního sezení s tím, že se může vzdáleně odhlásit i z dalších svých sezení u jiných počítačů nebo v jiných prohlížečích.

Obr. 2: Odhlášení z ISu.

Více informací o přístupu do systému naleznete v Nápovědě.

8. října 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Open space konference o e-learningu IS MU II (8. 10. 2012 12:18) | S interaktivní Klárou se seznámilo více jak 50 tisíc návštěvníků » (20. 11. 2012 13:36)

Zatím žádné komentáře.