Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
22. 8.
2013

Změny ve výběru přijímacího řízení

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Organizace přijímacího řízení na Masarykově univerzitě, tj. prezentace informačních textů o nabízených oborech, podávání přihlášek, zkoušení uchazečů, zveřejnění výsledků, probíhá elektronicky prostřednictvím Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU). Každé přijímací řízení je v IS MU reprezentováno jednotlivě jako tzv. běh, ve kterém se definují nabízené obory, sbírají údaje od uchazečů atd. S těmito běhy, ať již za účelem evidence nebo exportování údajů o uchazečích, pracují úředníci na jednotlivých fakultách. Pro usnadnění této práce provedl Vývojový tým IS MU několik změn ve výběru přijímacího řízení.

První novinkou je možnost omezit si zobrazení běhů pouze na ty, které daného uživatele zajímají. Na výběr je omezení podle fakulty, typu studia nebo roku, kdy přijímací řízení probíhalo. Například referentka pracující jen s uchazeči o navazující magisterské studium si může filtrovat zobrazení běhů pouze na tento typ studia (obr. 1). Navíc je možné vybraná omezující kritéria uložit a filtrovat podle nich běhy i v budoucnu (uživatele tak nebudou obtěžovat pro něj nezajímavá přijímací řízení).

Druhá novinka umožňuje uživatelům IS MU pracovat s více běhy současně. Uživatel jednoduše označí ty běhy, se kterými chce pracovat a potvrdí výběr (obr. 1). Aplikace poté pracují s daty ze všech vybraných běhů. Tuto novou vlastnost lze uplatnit např. při zobrazení akumulovaných statistik z přijímacích řízení za několik let.

Obr. 1: Nové filtrování a výběr běhů přijímacího řízení.

O předchozích změnách v přijímacím řízení jsme vás již dříve informovali v novinkách Generování jednorázového hesla k testu v přijímacím řízení a Novinky v přijímacím řízení.

22. srpna 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Generování jednorázového hesla k testu v přijímacím řízení (29. 7. 2013 10:43) | Proces uznávání zahraničního vzdělání zjednodušuje IS MU » (22. 8. 2013 12:33)

Zatím žádné komentáře.