Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
13. 12.
2013

Nová verze agendy Rozpisy témat

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Agenda Rozpisy témat v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) slouží k rozdělení úkolů, referátů, projektů či seminárních skupin v rámci předmětů (předmětové rozpisy) nebo témat závěrečných prací (nepředmětové rozpisy). V rámci jednoho rozpisu jsou vytvářena témata, ke kterým se studenti přihlašují, případně navrhují témata vlastní. Nyní přichází Vývojový tým IS MU s novou verzí celé agendy. Změny se týkají především těchto oblastí:

  • nové aplikace a funkce – nastavení harmonogramu činností, aplikace Moje témata, hromadné zakládání témat, statistika rozpisů, historie změn v rozpisech a tématech, archivování rozpisů, kopírování a přesun témat, navázání na odevzdávárny a poznámkové bloky,
  • vzhled a práce s agendou – filtrování témat, panel s aplikacemi, zjednodušení formulářů, nabídka operací přímo u rozpisu/tématu.

U předmětových i nepředmětových rozpisů přibyla řada orientačních a navigačních prvků. Jedná se například o panel s nabídkou operací nebo přehled operací pod tabulkou s tématy. Pokud chce uživatel pracovat s konkrétním tématem, najde dostupné operace přímo u tématu (nabídka operací je dána právy uživatele).

Obr. 1: Nabídka operací s rozpisy/tématy.

Předmětové i nepředmětové rozpisy nyní obsahují také řadu zcela nových funkcí. Lze si například zobrazit parametrizovanou statistiku, která sčítá studenty či témata v rozpisu dle různých kritérií, nebo zkontrolovat historii editace tématu/rozpisu v případě podezření na neoprávněnou manipulaci. Mnoho operací lze nově provádět i hromadně, např. zakládat a editovat témata, převádět témata mezi neaktuální nebo obeslat studenty/vedoucí e-mailem.

Přidáno bylo také několik funkcí specifických pro určitý typ rozpisu. U nepředmětových rozpisů se jedná například o harmonogram činností pro práci s tématy, jenž se nastavuje při založení rozpisu a určuje posloupnost akcí, které jsou na fakultě standardně požadovány, např. vkládání či editace tématu studentem/vedoucím, přihlašování k tématům apod. Nově lze také v nepředmětových rozpisech najít přímý odkaz na tisk zadání závěrečné práce.

Obr. 2: Zobrazení harmonogramu činností u rozpisu.

Učitelé u svých předmětových rozpisů jistě ocení možnost propojení rozpisu s odevzdávárnou či poznámkovým blokem nebo možnost sdílení rozpisu s jiným předmětem, ve kterém jsou uvedeni jako učitelé nebo cvičící.

Pokud je uživatel k nějakému tématu z předmětových i nepředmětových rozpisů již přihlášen nebo uveden jako vedoucí, najde tato témata přehledně v aplikaci Moje témata. Nemusí tak procházet jednotlivé rozpisy, ale může pracovat rovnou s tématy, která se ho týkají.

Obr. 3: Aplikace Moje témata.

Více se o nové verzi Rozpisů můžete dočíst v Průvodci.

13. prosince 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nejčastěji zapisované předměty (13. 12. 2013 13:05) | Proměny loga IS MU » (18. 12. 2013 10:12)

Zatím žádné komentáře.