Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
24. 10.
2016

Odpovědní archy s možností opravy

  • RSS
Zajímavé | 12 | 12
Novinky – e-learning

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) připravil nové odpovědní archy s možností oprav odpovědí. Tuto novinku ocení jak učitelé, tak studenti, kteří při chybě ve vyplňování odpovědí již nebudou muset žádat o nový odpovědní arch a znovu jej celý vyplňovat od začátku. V novém typu odpovědního archu stačí ve spodní části archu pouze vyplnit číslo opravované otázky a vyznačit správnou odpověď.

Obr. 1: Příklad nového odpovědního archu se sekcí pro opravy odpovědí.

Učitel připraví odpovědník, vytiskne zadání a odpovědní archy. Úkolem studenta je vyplnit odpovědní arch tak, aby jej bylo možné naskenovat a automaticky rozpoznat vyznačené odpovědi. Pro strojové rozpoznání musí být odpovědní arch vyplněn čitelně a bez chyb. Může se ovšem stát, že dojde k chybnému vyznačení odpovědi. Díky nové sekci Opravná pole má student možnost chybu opravit přímo na původním odpovědním archu.

V této části archu může student opravit až tři chyby. Způsob automatického opravování je chytrý, a tak lze jednu otázku opravovat i opakovaně, započítá se vždy až poslední provedená oprava.

Obr. 2: Vyplněná sekce Opravná pole.

O předchozím novém typu odpovědního archu jsme Vás informovali v novince Zadání písemky s krátkým odpovědním archem.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Statistika zkoušení v Informačním systému MU za období jaro 2016 (24. 10. 2016 11:50) | Elportál přináší náměty na cvičení pro děti v mateřské či základní škole » (23. 11. 2016 14:19)

Zatím žádné komentáře.