Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
12. 4.
2011

Přepočet získaných kreditů na jedno kliknutí

  • RSS
Zajímavé | 2 | 2
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) nově zpřístupnil užitečnou funkci, která umožňuje na kliknutí spustit přepočet získaných kreditů. Studenti nebo referenti studijních oddělení tak nemusí čekat až na automatické přepočítání, které probíhá v noci.

Na Masarykově univerzitě funguje tzv. kreditový systém studia, za jehož správné zavedení ve studijních programech získala univerzita ECTS Label. Za každý absolvovaný předmět získává student určitý počet kreditů. Výše dosažených kreditů je pak důležitá nejen pro úspěšné absolvování celého studia, ale také ovlivňuje některé další procesy v systému, jako je například registrace předmětů. Dle počtu získaných kreditů jsou studenti zařazováni do různých registračních vln, čímž je zajištěno, že studenti ve vyšších semestrech studia mají přednost před svými mladšími kolegy.

Standardně se počty dosažených kreditů a percentil v rámci studijního programu počítají v noci. V praxi však může nastat situace, že studentovi bylo zadáno hodnocení těsně před začátkem registrační vlny, a proto, aby si mohl registrovat předměty co nejdříve, potřebuje připočíst kredity z daného hodnocení. Pomocí odkazů na přepočet si nyní může nechat přepočítat dosažený počet kreditů okamžitě.

Studenti naleznou odkaz pro přepočet kreditů na dvou místech:
Osobní administrativa → Student → Zapsané předměty a získané známky → Zobrazit hodnocení za všechna období studia
nebo
Osobní administrativa → Student → Registrace a zápis předmětů → Kdy se mohu registrovat?
Stejná funkce je zpřístupněna i pro referenty studijních oddělení, kteří ji naleznou v agendě Kontrola studia.

12. dubna 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Ministr vnitra ocenil boj proti plagiátorství (12. 4. 2011 00:00) | Vyhodnocení docházky na několik kliknutí » (3. 5. 2011 09:19)

Zatím žádné komentáře.