Deníček: Co je nového v IS MU?

RSS Provozovatelé, vývojáři a další pracovníci okolo IS MU se budou snažit sem psát o nových věcech, změnách, opravách apod. v systému. Budou psát o věcech, které se nějak dotýkají uživatelů. I když se budou snažit psát tak, aby uživatelé obsahu sdělení rozuměli, nebude možné pochopit vše. Zvláště pak vyjádření o aplikacích, ke kterým všichni uživatelé nemají přístup. Nepředpokládáme, že všichni budou tento blog číst. Je jen pro zájemce. Neočekávejte prosíme dlouhé příspěvky obsahující úvahy, buďte připraveni na krátká oznámení.
Vlastníci blogu: FI:E-technici, FI:IS-technici, FI:servistech, FI:Vývojový tým IS MU, Ing. Jitka Brandejsová, 2893, doc. Ing. Michal Brandejs, 2116
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:E-technici, FI:IS-technici, FI:servistech, FI:Vývojový tým IS MU, Ing. Jitka Brandejsová, 2893, doc. Ing. Michal Brandejs, 2116
Právo číst: kdokoliv v Internetu
Právo komentovat: kdokoliv přihlášený v ISu
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
22. 9.
2017

Styly pro tisk rozvrhu v TeXu

Zajímavé | 3 | 3
RNDr. Jan Kasprzak, Ph.D. (CVT FI MU), učo 1885
student
Zveřejnili jsme styly pro tisk rozvrhu z ISu sázecím systémem TeX.

celý příspěvek

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
7. 4.
2017

Vypnutí potvrzování zapsaných předmětů studentem

Zajímavé | 3 | 3
Mgr. Dana Kozlová (CVT FI MU), učo 135399
student

Byla vypnuta v současné době již nepotřebná funkce potvrzení seznamu
zapsaných předmětů ze strany studenta.

O změnách v zápisu jsou i nadále studenti informováni automatickým e-mailem.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
3. 3.
2017

Nedostávat maily od konkrétního uživatele

Zajímavé | 4 | 4
doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. (CVT FI MU), učo 2116
student
Na poptávku některých uživatelů jsme pro ty, kteří přijímají poštu v ISu, doplnili možnost zadat si jednu nebo více e-mailových adres odesílatelů, od kterých nechcete již dostávat e-maily.

Nové nastavení v aplikaci https://is.muni.cz/auth/mail se jmenuje Blokování, resp. Blokovat odesílatele. Buď pokud máte otevřený konkrétní e-mail, pak klikáte na "Blokovat odesílatele", nebo kliknutím na "Blokování" nahoře můžete adresu přidat ručně, nebo seznam zablokovaných adres spravovat.

Zablokováním odesílatele způsobíte, že e-maily od něj skončí ve Vaší složce Spam + Virus.

Uživatelé, kteří mají poštu přesměrovanou jinam, nemohou blokování použít, příp. bude blokování neúčinné. Přesměrovaná pošta se nekontroluje ani na spam, ani na blokování.

Dopisy ve složce Spam + Virus automaticky po jednom měsíci expirují, smažou se.

Je potřeba upozornit na limity této funkce. Blokování funguje jen na konkrétní přesně zapsanou adresu, která se nachází v hlavičce Od (From) přijatého dopisu. Pokud jste konkrétního odesílatele zablokovali a on Vám pošle další dopis z (byť jenom mírně) pozměněné adresy, dopis se doručí.

Funkce blokování odesílatele není určena pro řešení otravného spamu. Pokud dostanete dopis, který vyhodnotíte, že je spam, označujte jej nadále pomocí funkce "Nahlásit jako nerozpoznaný SPAM". Spamy se detekují podle obsahu dopisu, nejen podle adresy odesílatele, protože adresy odesílatele mohou být pokaždé jiné, možná i smyšlené.

Abychom nejistým uživatelům, kterým není zřejmý rozdíl mezi operací zablokování odesílatele a nahlášení nerozpoznaného spamu, umožnili fungování detekce spamu, použití funkce zablokovat odesílatele automaticky IS navíc chápe jako pokyn k označení dopisu jako nerozpoznaný spam.

Michal Brandejs

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
5. 6.
2015

Přehled zkoušek pro všechna studia

Zajímavé | 5 | 5
Mgr. Dana Kozlová (CVT FI MU), učo 135399
student

V aplikaci Přihlašování na zkoušky je nově možné přepnout do režimu Všechna
studia. Studenti, kteří mají více aktivních studií, tak mohou vidět všechny
termíny na jedné stránce.

Student -> Zkušební termíny a přihlašování na zkoušky

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »