bp902 Nutrition in health prevention

Faculty of Sports Studies
Autumn 2006
Extent and Intensity
0/1. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies
Timetable of Seminar Groups
bp902/1: Wed 10:00–10:45 K204
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Výživa v prevenci civilizačních nemocí - úvod 2. Výživa v prevenci obezity I 3. Výživa v prevenci obezity II 4. Výživa v prevenci kardiovaskulárních nemocí 5. Výživa v prevenci nádorových nemocí I 6. Výživa v prevenci nádorových nemocí II 7. Výživa v prevenci osteoporózy, osteomalácie 8. Výživa v prevenci nutričních anémií 9. Výživa v prevenci diabetu mellitu II.typu 10. Probiotika, prebiotika, synbiotika. Bioaktivní látky 11. Výživa v prevenci vzniku potravinových alergií 12. Výživa v prevenci onemocnění GIT 13. Zápočet
Assessment methods (in Czech)
ukončení - seminární práce podmínka ukončení předmětu - max. 2 neúčasti
Language of instruction
Czech
Further Comments
Study Materials
The course is also listed under the following terms Spring 2007, Autumn 2007, Spring 2008, Spring 2009, Spring 2010, Spring 2011, Spring 2012.
  • Enrolment Statistics (Autumn 2006, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/autumn2006/bp902