T031 Nutrition Physiology

Faculty of Sports Studies
Spring 2004
Extent and Intensity
2/0. 4 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
prof. MUDr. Jan Novotný, CSc.
Faculty of Sports Studies
Contact Person: Olga Korvasová
Timetable
Wed 7:00–8:30 K205
Prerequisites (in Czech)
T001 Anatomy I && T002 Anatomy II &&( T051 Anatomy I - Seminar || T052 Anatomy R I - Seminar )&&( T053 Anatomy II - Seminar || T054 Anatomy R II - Seminar )&&( T025 Physiology I || T026 Physiology R I )&&( T027 Physiology R II || T028 Physiology II )
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Přehled fyziologie trávicího ústrojí a trávení, základy metabolismu
Syllabus (in Czech)
  • Dutina ústní, hltan, jícen, žaludek>p Tenké a tlusté střevo>p Slinivka břišní, játra a žlučové cesty>p Fyziologická funkce antioxidujících vitamínbů - A,C,E,karotenoidů>p Fyziologická funkce vitamínů D a K>p Fyziologická funkce vitamínů skupiny B,H>p Fyziologická funkce vybraných minerálních látek>p Vláknina potravy>p
Literature
  • MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA and Jan ŠIMŮNEK. Fyziologie a hygiena výživy (Physiology and hygiene of nutrition). Vyškov: VVŠ PV, 2000, 132 pp. 1. ISBN 80-7231-057-7. info
Assessment methods (in Czech)
zápočet - písemný test
Language of instruction
Czech
Further Comments
Study Materials
The course is also listed under the following terms Spring 2005, Spring 2006, Spring 2007.
  • Enrolment Statistics (Spring 2004, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/spring2004/T031