23. 11. 2018 13:07nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Jaromír Kubját
11. 6. 2021 23:47nové
Dobrý den, rád bych se zeptal, jaká je časová zátěž studia ekonomie. Projížděl jsem si vyučované předměty a domnívám se, že by se ku příkladu výuka v prvním semestru dala vměstnat snad i do jediného dne v týdnu. Zároveň by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti se studenty studující kromě oboru ekonomie paralerně také 5leté právo na právnické fakultě. Máte přehled, kolik takových studentů je? Je taková kombinace zvládnutelná a třeba i doporučitelná? A nevyplívají ze studia obou těchto oborů nějaké administrativní komplikace? Předem děkuji za odpověď.
24. 6. 2021 11:13nové
Dobrý den, byl jsem v pracovní neschopnosti, tak se k odpovědi dostávám až nyní. Zátěž studia ekonomie je poměrně individuální, podmíněná tím, jak se chcete profilovat, jak Vás zaujmou další dobrovolné předměty, apod. Rozvrh nějakého reprezentativního studenta nemám k dispozici, ale při jeho sestavování je potřeba vzít v úvahu, že ne všechny předměty si jdou zapsat ve stejný den, některé mají navíc seminární skupiny, a mít více hodin po sobě v jednom dni může být náročnější na zvládnutí - plus bývá potřeba příprava doma. Na druhou stranu mi přijde, že v sestavení rozvrhu je docela pružnost a že se dá studium spojit se studiem na Právnické fakultě. Statistiku studií dvou fakult, ESF a PrF nemám k dispozici, ale tato kombinace se občas u studentů objevuje. Jsou z ní synergie, kdy ekonomie využívá právo a právo zase ekonomii. Administrativní komplikace bych v tom neviděl. Kdybyste potřeboval něco dále upřesnit, dejte prosím vědět.
Jan Gazdík
6. 11. 2021 20:45nové
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné při studiu programu ekonomie, si zvolit jako předmět i např. předmět cestovní ruch, popř. z něj mít i nějaké kredity.

Děkuji

8. 11. 2021 09:13nové
Dobrý den, děkuji za dotaz. V rámci programu ekonomie potřebujete splnit povinné a povinně-volitelné předměty, a poté také určitý počet kreditů z volitelných předmětů. V rámci těchto volitelných předmětů si můžete zvolit např. i předměty zaměřené na cestovní ruch, a započítat si kredity z nich do potřebného počtu kreditů za volitelné předměty.