23. 11. 2018 13:07nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Zuzana Humlova
12. 4. 2020 08:54nové

Dobrý den,

Vystudovala jsem bakalařský obor Bankovnictví na jiné škole a ráda bych se přihlasila na Magisterský obor na MUNI. Obor nebo specializaci bych chtěla ale změnit a studovat účetnictví.

Již jsem studovala magisterský obor Finance u Vás na univezitě (který jsem nedodělala) ale bohužel jsem si nemohla vybrat obor účetnictví, protože jsem neměla účetnictví v bakalářském programu. Tak jsem se chtěla zeptat, co musím spnit proto, abych mohla studovat účetnictví.

Na deset let jsem se přestěhovala do Velké Britanie, kde jsem vystudovala AAT a ted v zari budu dokončovat poslední zkoušku ACCA. Mohla by mě tato kvalifikace umožnit studovat u Vás na MUNI tento obor?

Děkuji Zuzana
14. 4. 2020 23:07nové

Vážená paní Humlová,

děkuji za Váš dotaz a projevený zájem o studium u nás.

Požadavek pro přijetí je složení přijímací zkoušky. Kde jste bakalářský titul získala, je v případě programu Finance za současných pravidel nepodstatné. Takže s tímto problém mít nebudete.

Co se týče samotných předmětů, je sice pravda, že některé předměty mají prerekvizity, např. Finanční účetnictví 3, ale vzhledem ke zkouškám ACCA nebude problém si požádat o výjimku. Domnívám se, že lehce prokážete potřebné znalosti, které odpovídají prerekvizitám předmětů.

V případě dalších dotazů jsem k dispozici.

S pozdravem,
Josef Nešleha
22. 1. 2021 16:32nové

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať či je možné študovať odbor financie na ESF v kombinácii (hlavný-vedľajší) s odborom BSS, ktorý je vyučovaný na FSS, prípadne s niektorým iným odborom z FSS?
Financie by boli hlavným odborom a BSS odborom vedľajším.

Ďakujem, Silvia
25. 1. 2021 22:01nové

Dobrý večer, paní Adamčiaková,

děkuji za Váš dotaz a projevený zájem o studium na naší fakultě. Tato kombinace není možná. Finance lze studovat pouze jako jednooborové studium, nikoliv jako sdružené studium.

V případě dalších dotazů jsem Vám k dispozici.

Hezký večer,
Josef Nešleha