4/12/2018 14:04new

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Ondrej Skramlik
18/2/2021 11:36new

Dobrý den,
Velmi mě zajímá magisterské studium intenzivní péče v kombinované formě.
Jsem držitelem bakalářského titulu v oboru nursing na technické univerzitě Novia ve Vaase ve Finsku. Studium jsem absolvoval v angličtině v roce 2017.
V průběhu studia i po něm jsem pracoval v průběhu posledních 5 letech na urgentnim příjmu v krajské nemocnici ve Vaase.

Moje pracovní zkušenosti po dobu 6 měsíců na poloviční úvazek by mě nekvalifikovala jako způsobilého podat přihlášku, podle podmínek přijetí uvedených na Vašem webu.
Moje otázka zní, započítává se případně do těchto výše uvedených podmínek i moje pracovní zkušenosti na záchranné službě kde pracuji jako sestra od roku 2017 na plný úvazek?
Mohl bych být považován za způsobilého podat přihlášku ke studiu se svými zkušenostmi a být připuštěn k přijímacímu řízení?
18/2/2021 13:56new
Dobrý den, děkuji Vám za Váš zájem o studium na LF MU. K zápisu do studia musí přijatí uchazeči předložit ověřenou kopii dosaženého vzdělání, v případě zahraničních studií je třeba doložit uznání zahraničního vzdělání, tedy dodat nostrifikaci.
Žádost o vnitřní ověření zahraničního studia budete posílat kolegyni Bc. Zuzaně Pilátové (zpilatova@med.muni.cz), která Vám může rovněž poskytnout doplňující informace. Tolik ke splnění kritérií studia na Bc. úrovni. Druhou věcí ale je Vaše profesní praxe. Vzhledem ke skutečnosti, že máte zájem o kombinovanou formu studia, měl byste doložit praxi u lůžka na pracovišti intenzivní péče. Pokud tedy pracujete na záchranné službě, tuto podmínku nesplňujete a navíc byste měl významně komplikován průchod studiem s ohledem na předpoklad vstupních znalostí a dovedností a počet hodin odborné praxe, kterou musíte v rámci studia absolvovat.
Vhodnější variantou by tak bylo studium v prezenční formě.
S úctou Andrea Pokorná