23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Marie Holíková
27. 4. 2020 17:13nové
Kombinace dvou NMgr. v kombinovaném studiu
Dobrý den, uvažuji nad studiem NMgr. Učitelství němčiny pro ZŠ v kombinovaném studiu, ráda bych se zeptala, kdy a jak výuka nejčastěji probíhá? Je nutná přítomnost na všech přednáškách/seminářích? Chtěla bych totiž studovat ještě ještě jeden obor na ekonomicko-správní fakultě také v kombinované formě studia. Jde mi tedy primárně o to, zda by bylo možné dva obory takto zkombinovat nebo je už teď jasné, že by to časově absolutně nevycházelo? Děkuji za odpověď.
28. 4. 2020 09:03nové
Milá paní Holíková,
výuka v nmgr. němčiny probíhá každý druhý pátek, některé předměty tzv. společného základu (zejména pedagogika, psychologie aj.) mohou být zařazeny i blokově na sobotu. Povinně volitelné a volitelné předměty je třeba volit šikovně tak, aby se výuka konala pokud možno ve stejný den jako výuka povinných předmětů. V každém případě klade kombinované studium větší nárok na samostatnou přípravu. Otázku účasti ve výuce je třeba prodiskutovat s konkrétními vyučujícími , zpravidla není účast povinná, ale pro vlastní studium žádoucí. Jestli lze zvládnout kombinované studium na dvou fakultách současně, musí zvážit každý student podle svých pracovních, časových i osobních možností.