23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Marcela Hamplová
28. 9. 2020 20:47nové
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda v oboru Přírodopis/Biologie se zaměřením na vzdělávání lze najít uplatnění pouze ve škole atp. nebo i v přírodovědných institucích (např. ochrana přírody, zoologické zahrady atp.) ?? Děkuji za odpověď.
Marcela Hamplová
29. 9. 2020 15:50nové
Dobrý den,
chtěla bych upozornit, že Biologii se zaměřením na vzdělávání musíte na Přírodovědecké fakultě studovat vždy s dalším programem v rámci sdruženého studia (s matematikou, s fyzikou, s chemií, s geografií a kartografií, případně s informatikou). Po absolvování bakalářského studia můžete působit jako asistent učitele, také ve volnočasových centrech apod. Pokud budete chtít učit na střední škole, musíte pokračovat v navazujícím magisterském studiu. Pokud byste se chtěla zaměřit např. na ochranu přírody, doporučuji zvážit studium bakalářského programu Ekologická a evoluční biologie. Po jeho absolvování můžete pokračovat v navazujících magisterských programech Ochrana přírody, Botanika nebo Zoologie.
Iveta Hodová