Vlákno: Ubytování/
Aneta Krátká
4. 6. 2016 12:21nové
Koleje
Dobrý den. Byla jsem přijata, odmaturovala jsem úspěšně a už se můžu začít bát vysoké. :) Pojedu se určitě zapsat na Masarykovu univerzitu (Filozofická fakulta).Chci se zeptat jestli vůbec existuje nějáká kolej, kde je opravdu klid a lidé se tam zajímají o to, co studují a ne o blbosti. Co se mi tak nejvíc líbí polohově a z fotek a cenově jsou koleje Veveří a Klácelova (samozřejmě záleží jestli bude místo atd.). Přežiju vůbec na kolejích? Děkuji.
změněno 4. 6. 2016 19:51 nové

Dobrý den,

osobně jsem ani na jedné z těchto kolejí nebydlela.
Obě koleje jsou kapacitně relativně malé, takže záleží, jaká kapacita bude dostupná pro prváky (pro jistotu bych si vybrala ještě nějakou záložní...)
S ohledem na skladbu pokojů bude nejvíce volných míst na 3 a 4lůžkových pokojích (záleží na vašich preferencích, zda by vám toto nevadilo...)

Na koleji nemusíte zůstat celý akademický rok. Pokud zjistíte, že to pro vás není, je možné smlouvu vypovědět i dřív, v průběhu semestru.

Pokud ale již předem víte, že chcete spíš klid a stejně smýšlejíci spolubydlící - nechcete zkusit rovnou privát (spolubydlení na bytě)?
Kolem FF (do 10-15 minut pěšky) máte nepočítaně bytů a možností bydlení.
Váš sociální život tím (že nejste na koleji) rozhodně nijak neutrpí :)
27. 7. 2016 14:28nové

Ahoj,

osobne mám relatívne dobré skúsenosti s Vinařkami (cca 20 min na FF s MHD), bývala som tam celý prvý ročník a väčšinou tam bol kľud. Avšak, ak by som si mala vybrať znovu, išla by som určite rovno na privát, príde mi to neporovnateľne lepšie :-) (z hľadiska ceny, spolubývajúcich, polohy, podmienok na učenie, atď.)

Hľadala by som cez FB skupinu Bydlení Brno: https://www.facebook.com/groups/BrnoBydleni/?fref=ts

Alebo priamo cez Vývesku ISu (Vývěska -> Inzerce -> Bydlení nabízím/hledám)

Treťou alternatívou je Bydlení.muni.cz: https://bydleni.muni.cz/

Ak by si mala otázky, kľudne ma kontaktuj :-)
Kateřina Prokůpková
18. 6. 2016 15:03nové
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je možné zařídit si ubytování na koleji na jednom pokoji s kamarádkou.
Předem děkuji za odpověď.
19. 6. 2016 11:30nové

Dobrý den,

v zásadě ano.
Rezervace kolejí probíhá online (výběr volnéhomísta, jako u rezervace místa v kině, nebo letadle...) Takže se domluvíte a obě kliknete na ten samý pokoj (dejte pozor, aby byly v pokoji volná dvě místa).
změněno 24. 6. 2016 21:02 nové

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jak je to s ubytováním studentů kombinovaného studia. Budu jezdit z Kladna, takže bych určitě vždy před naplánovanou přednáškou ráda na koleji či hotelu ve správě MUNI přespala. Kde, jak, u koho a kdy se takovéto ubytování na cca jednu, max. 2 noci objednává?
Mnohokrát děkuji za odpověď.

Jermanová Štěpánka
24. 6. 2016 22:04nové

Dobrý den,

je možné tzv. krátkodobé ubyování.
Nabízí to vybrané koleje (se stálou recepční službou), info viz http://www.skm.muni.cz/kolej/aktuality a aktualita z 9. 10. 2015.
Anna Navoychik
18. 6. 2016 21:28nové
kolej
Vážení,
A jak dlouho se trvá čekaní na obdržení koleje po požádání, i jestli je možnost,že po nahrádnímu terminu zápisu dostat nějaké místo už bude není možná,kvůli obsazenosti?
Předem za odpověd' děkuju.
19. 6. 2016 11:28nové

Dobrý den,

podat žádost o kolej můžete nejdříve začátkem srpna.
Pokud půjdete na náhradní zápis, tak teprve po zápisu. V září je přidělování kolejí obratem - uvidíte volné místo, požádáte, bude vám přiděleno.
Volná místa jsou i v září, zejména na kolejích v Komárově.
Filip Voda
21. 6. 2016 14:17nové
Ubytovanie cez leto
Dobrý den, chcem sa opýtať či je možne sa ubytovať na internate už v lete, trebars hned po zapise ku študiu, kedže budem prvak.
21. 6. 2016 21:47nové

Dobrý deň,

cez leto je možné sa ubytovať v "letnom režime", ale ako prvák je možné si rezervovať internát až v auguste, s riadnym nástupom k ubytovaniu dva dni pred začiatkom semestra (17. 9. )
Info k letnému ubyovaniu viď web SKM -> http://www.skm.muni.cz/kolej a hneď druhá aktualita.
Petra Filanová
2. 8. 2016 15:24nové
kolej

Dobrý deň,

chcem sa opýtať, ak mám zápis až 12.9, ale rezervácie na ubytovanie už včera začali, je možné, že ak požiadam 12.9 po zápise o kolej, už miesto pre mňa nebude? (nastupujem na mgr stupeň a dochádzať do Brna sa mi každý deň naozaj nedá)

Ďakujem.
2. 8. 2016 16:58nové

Dbrý deň,

aktuálny stav je taký, že nie je žiadne voľné miesto, nikde.
Kapacita internátov na MU nie je schopná poskynúť bývani každému študentovi. Študenti typicky, vo väčšine, bývajú na privátoch, študentksých bytoch. Je to mnohokrát lacnejšie, dostupnejšie ku konkrétnej fakule etc.
Takže by som sa určite nespoliehala, že sa do 12. 9. niečo uvoľní...

Skúste weby ako bydleni.muni.cz, bezrealitky.cz alebo skupiny na FB ako "bydleni v Brne", "ubytovani v brne" a pod.