Vlákno: Ubytování/
Aneta Krátká
4. 6. 2016 12:21nové
Koleje
Dobrý den. Byla jsem přijata, odmaturovala jsem úspěšně a už se můžu začít bát vysoké. :) Pojedu se určitě zapsat na Masarykovu univerzitu (Filozofická fakulta).Chci se zeptat jestli vůbec existuje nějáká kolej, kde je opravdu klid a lidé se tam zajímají o to, co studují a ne o blbosti. Co se mi tak nejvíc líbí polohově a z fotek a cenově jsou koleje Veveří a Klácelova (samozřejmě záleží jestli bude místo atd.). Přežiju vůbec na kolejích? Děkuji.
změněno 4. 6. 2016 19:51 nové

Dobrý den,

osobně jsem ani na jedné z těchto kolejí nebydlela.
Obě koleje jsou kapacitně relativně malé, takže záleží, jaká kapacita bude dostupná pro prváky (pro jistotu bych si vybrala ještě nějakou záložní...)
S ohledem na skladbu pokojů bude nejvíce volných míst na 3 a 4lůžkových pokojích (záleží na vašich preferencích, zda by vám toto nevadilo...)

Na koleji nemusíte zůstat celý akademický rok. Pokud zjistíte, že to pro vás není, je možné smlouvu vypovědět i dřív, v průběhu semestru.

Pokud ale již předem víte, že chcete spíš klid a stejně smýšlejíci spolubydlící - nechcete zkusit rovnou privát (spolubydlení na bytě)?
Kolem FF (do 10-15 minut pěšky) máte nepočítaně bytů a možností bydlení.
Váš sociální život tím (že nejste na koleji) rozhodně nijak neutrpí :)
27. 7. 2016 14:28nové

Ahoj,

osobne mám relatívne dobré skúsenosti s Vinařkami (cca 20 min na FF s MHD), bývala som tam celý prvý ročník a väčšinou tam bol kľud. Avšak, ak by som si mala vybrať znovu, išla by som určite rovno na privát, príde mi to neporovnateľne lepšie :-) (z hľadiska ceny, spolubývajúcich, polohy, podmienok na učenie, atď.)

Hľadala by som cez FB skupinu Bydlení Brno: https://www.facebook.com/groups/BrnoBydleni/?fref=ts

Alebo priamo cez Vývesku ISu (Vývěska -> Inzerce -> Bydlení nabízím/hledám)

Treťou alternatívou je Bydlení.muni.cz: https://bydleni.muni.cz/

Ak by si mala otázky, kľudne ma kontaktuj :-)