Vlákno: Odvolání/
7. 6. 2017 15:08nové
Ako a kam poslať odvolanie

Dobrý deň,

áno, rozumiete tomu správne.

Obecne ale platia ja všetky informácie, ktoré sú na webe uvedené - tzn. čo je a čo nie je prípustné v odvolaní.
Zmeniť rozhodnutie na prijatie je možné len:
"Rektor změní rozhodnutí, které bylo vydáno v rozporu se zákonem, vnitřním předpisem vysoké školy nebo její součástí, nebo podmínkami stanovenými podle § 49 odst. 1 a 3. Jinak žádost zamítne a původní rozhodnutí potvrdí."
Vlastimil Volek
7. 6. 2017 21:21nové
Maturitní vysvědčení
Dobrý den, je třeba k odvolání poslat také úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení? Nikde jsem nenašel na tuhle otázku odpověd.
8. 6. 2017 07:54nové

Dobrý den,

pouze pokud tím dokládáte nějaké své tvrzení.

Pořád ale platí, že:
" V odvolacím řízení nelze přihlížet k důvodům, jakými jsou např. výborné výsledky na střední škole, předchozí praxe v oboru, jazykové a jiné zkoušky..."
Viz http://bit.ly/odvolaniMU
10. 6. 2017 09:39nové
Žádost
Dobrý den,
chci se zeptat, zda existuje nějaká alternativa odvolání. Je zřejmé, že pokud nelze doložit žádné pochybení v rozhodovacím řízení, jsou odvolání zamítnuta.
Na FSS ale 2 semestry studuji v programu CŽV - studium jednotlivých předmětů a požadavky přijímací zkoušky jsem splnila (z kapacitních důvodů na mě ale místo nevyšlo). Ráda bych tedy podala alespoň žádost děkanovi fakulty o výjimku. Na VŠ se už nějaký čas pohybuji, vím, že lze žádat "o kde co", nicméně prakticky jsem nic takového nikdy nedělala.
Existuje nějaký formulář, předpis ... definující podobné žádosti různého druhu?
Děkuji,
Zuzaníková
10. 6. 2017 09:50nové

Dobrý den,

s ohledem na to, že již se na MU pohybujete, zkuste to konzultovat přímo s oddělením pro CŽV na FSS. Předpokládám, že to nebude první dotaz tohto typu, který dostanou a mají určitě prax a zkušenosti s dalším postupem v obdobných situacích.

Obecně to není nijak upraveno, obvykle se použije standardní formulář žádoti a v něm dále specifikujete o co žádáte a proč.
10. 6. 2017 19:27nové
Děkuji. Dosavadní studium jsem absolvovala na jiné univerzitě, proto se raději ptám na zdejší konvence. Pokoušela jsem se tento dotaz na studijním oddělení položit, bylo mi řečeno, že pokyny naleznu v písemném vyjádření o nepřijetí. Což se stalo, bohužel ale nezodpovídají můj případ.
Pokusím se tedy najít nějaký standardní formulář.
10. 6. 2017 23:10nové

Ptala jste se obecně na SO, nebo přímo referentky pro CŽV...?
Omlouvám se za, možná na první pohled, stupidní dotaz, ale může to být důležité.

Protože přímo CŽV by na to mělo/mohlo reagovat adekvátněji.
11. 6. 2017 23:08nové
Ne, máte pravdu. Ptala jsem se vedoucí oddělení, která se mnou doposud vše řešila. Mohu se pokusit obrátit ještě na někoho jiného :).
Děkuji.
Nela Marková
13. 6. 2017 12:46nové
Dobírání
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dobírá i v případě, kdy jsem nesplnila minimální bodovou hranici pro přijetí (FSS). A zda se odvolání podává pouze v případě, že můžu nějak napadnout proces přijímacího řízení. Omlouvám se, vím, že dotazy tohoto typu, zde již mnohokrát proběhly a jsem seznámena i s pokyny na stránkách MU, přesto budu ráda za odpověď. Děkuji
13. 6. 2017 18:04nové

Dobrý den,

dodatočné přijetí se týká pouze nepřijatých z kapacitních důvodů.
Pokud je někdo nepřijat pro neprospěch u přijímacího řízení, nemůže být dobrán. Tato hranice se neposouvá.

Detailní informace o odvolání naleznete na http://bit.ly/odvolaniMU

Prosím, prostudujte si pokyny tam uvedené.

Obecně, pokud nemáte relevantní důvod zpochybňující průběh přijímacího řízení, nebo nepoukážete na nějakou skutečnost z průběhu vydání rozhodnutí o nepřijetí, která by byla v rozporu se zákonem, nemá podání této žádosti význam. Bude zamítnuta jako nedůvodná.

Uvolněná místa po uchazečích, kteří odřekli přijetí, jsou obsazována dalšími uchazeči dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky bez ohledu na to, zda uchazeč podal odvolání proti rozhodnutí děkana či nikoliv. Děkan fakulty však nemá povinnost uvolněná místa dodatečně obsadit dalšími uchazeči.

Rektor změní rozhodnutí, které bylo vydáno v rozporu se zákonem, vnitřním předpisem vysoké školy nebo její součástí, nebo podmínkami stanovenými podle § 49 odst. 1 a 3. Jinak žádost zamítne a původní rozhodnutí potvrdí.
Michaela Heincová
23. 6. 2017 10:41nové

Dobrý den,
jakým způsobem se uchazeč dozví o uvolnění místa po uchazeči, který odřekl přijetí?

Děkuji za odpověď
23. 6. 2017 13:39nové

Dobrý den,

změní se rozhodnutí v e-přihlášce a fakulta vás pozve k zápisu v náhradním termínu.
Michaela Repková
26. 6. 2017 17:55nové
Dobry den, chtela bych se zeptat kdy by se připadne dobirani mělo řešit? At vim kdy zhruba mam eprihlasku kontrolovat a popripade vedet ze uz nemam cekat na dodatečné přijetí. (Konkrétně ff obor estetika)
Diky za odpoved :-)
26. 6. 2017 19:01nové

Dobrý den,

zápis na FF se koná 19.-21. 7., takže ne dřív než na konci července.
2. 7. 2017 16:23nové

Dobrý den,

a prosím kdyby se dobíralo na FSS, je také nějaký termín, kdy změnu přibližně očekávat?

Předem děkuji za odpověď.
Iveta Strašáková
4. 7. 2017 05:05nové
Dobrý den,
Termín pro pedagogickou fakultu je také nějaký?
Moc děkuji za odpověď.
4. 7. 2017 18:39nové

Dobrý den,

zápis na PdF se koná v termínu 28.-30.6. Před tímto termínem tedy dobírání nemůže proběhnout.
Stanislav Vondrák
14. 6. 2017 15:21nové
Odvolání, podat-nepodat

Dobrý den, hlásil jsem na FSS, dvojitý obor Bezpečnostně strategická studia a Mezinárodní vztahy, ale bohužel bylo přijato 69 studentů a já se umístil na 70. místě. Tudíž bych se chtěl zeptat, zdali mohu být přijat ,,doplněním'', i když si nepodám odvolání, či je nutné podat odvolání s argumentováním umístění se ihned pod čarou. V případě, že by to bylo možné, jakým způsobem budu kontaktován, dopisem?

Děkuji za odpověď
14. 6. 2017 16:41nové

Dobrý den,

detailní informace o odvolání naleznete na http://bit.ly/odvolaniMU

Prosím, prostudujte si pokyny tam uvedené.

Obecně, pokud nemáte relevantní důvod zpochybňující průběh přijímacího řízení, nebo nepoukážete na nějakou skutečnost z průběhu vydání rozhodnutí o nepřijetí, která by byla v rozporu se zákonem, nemá podání odvolání význam. Bude zamítnuto jako nedůvodné.

Uvolněná místa po uchazečích, kteří odřekli přijetí, jsou obsazována dalšími uchazeči dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky bez ohledu na to, zda uchazeč podal odvolání proti rozhodnutí děkana či nikoliv. Děkan fakulty však nemá povinnost uvolněná místa dodatečně obsadit dalšími uchazeči.
Sára Svobodová
1. 7. 2017 22:52nové
Formulář odvolání
Dobrý den,
při vyplňování formuláře odvolání jsem narazila na problém při vyplňování políčka "Odůvodnění odvolání"při sepisování všech důvodů se mi velikost písma začala zmenšovat až k nečitelnosti. Chtěla bych se informovat, zda-li je možné odůvodnění odvolání zaslat jakožto přílohu vyžadovaného formuláře.Předem děkuji za odpověď
S.
4. 7. 2017 12:20nové
Dobrý den,
odůvodnění zaslat jako přílohu daného dokumentu lze.
Stanislava Capeková
27. 7. 2017 00:16nové
vyhoveniu odvolaniu
dobry večer
ja by som sa chcela spytat že co mam robit ak som uz zapisana na biochemiu ale dnes som sa dozvedela že po zapise na specialnu biologiusa posunulo poradie a mna zobrali a chcela by som ist radcej na ten obor :) dakujem za skoru odpoved :)
27. 7. 2017 01:55nové
Dobrý den,
bude tedy potřeba se zapsat na speciální biologii a co nejdříve si se studijním oddělením PřF domluvit odhlášení z biochemie.
Stanislava Capeková
27. 7. 2017 12:25nové
a pride mi aj pisomne vyjadrenie že ma beru ? že ci mam nan cakat ?
27. 7. 2017 18:16nové
Ano, určitě vám dojde buďto dopis, nebo email na adresu uvedenou v e-přihlášce. Dozvíte se z něj detaily, jak dále postupovat, a kdy a kam dojít na zápis. Zrovna ve vašem případě studijní oddělení PřF spravuje i vaše stávající i budoucí studium, můžete se tedy obrátit na ně.
Stanislava Capeková
28. 7. 2017 09:13nové
Dakujem pekne :)
Patrik Baránek
31. 7. 2017 09:52nové
Dobírání
Dobrý den,
jelikož mi stále nic nedošlo či se nezměnil stav u přijímacího řízení, mám tedy očekávat, že se na konkretně na obor Finance nedobírá? Nebo je zde stále nějaká naděje? Předem děkuji za odpověď
31. 7. 2017 11:58nové

Dobrý den,

Bohužel, to vám nikdo nedokáže předpovědět, nevíme, jaký bude stav po náhradním termínu zápisů. Jediný termín, po kterém nemůžete očekávat dodatečné přijetí je 1.10., kdy končí celé přijímací řízení.