Vlákno: Odvolání/
Daniela Rellová
5. 5. 2017 18:58nové
FSS PSYCH
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na percentil a následnú možnosť podania odvolania.
Na FSS na jednooborovú psychológiu je udávaný najnižší počet bodov 160, kdežto v tabuľke so všetkými obormi a ich poslednými prijatými percentilmi bolo číslo 165,6. Je teda 160 minimum, hodnota, pod ktorú už neprijímajú vôbec nikoho alebo by sa mohlo stať, že pokiaľ by túto hranicu nesplnilo dostatočné množstvo uchádzačov, teda nebola by zaplnená kapacita, posunulo by sa to aj nižšie?
Môj maximálny percentil bol 159,996, čo je dosť paradoxné číslo, keďže na iných fórach som sa dočítala, že sa zvykli doberať študenti po percentil 160.
Keby teda došlo k tomu, že sa dopĺňajú, myslíte si, že má význam podávať si odvolanie, prípadne, že by toto odvolanie mohlo niečo zmeniť? Alebo naopak pri nesplnení percentilu 160 nie je absolútne žiadna šanca na prijatie?
Vopred ďakujem :)
5. 5. 2017 19:07nové
On je někde oficiálně udávaný nejnižší percentil? Dost by mne to překvapilo, protože smysl percentilu je v tom, že se limit stanovuje zpětně (jde o indikaci výsledku posledního/nejhoršího přijatého). Předem se naopak stanovuje počet požadovaných studentů, přičemž do vyhodnocení nikdo neví jistě, jestli se tento počet naplní už studenty s percentilem 180 nebo se nenaplní ani studenty s percentilem 120 => záleží na konkrétních výsledcích přihlášených).
6. 5. 2017 06:40nové

Dobrý deň,

potvrdzujem slová p. Malého.
Percentil potrebný pre prijatie sa nestanovuje vopred.
Z povahy veci je to nelogické.
Fakulta vie, že chce mať napr. 50 prvákov pre odbor XY ale predsa vopred nevie, akú hodnotu dosiahne 50. uchádzač o daný odbor.

Odkazujete na štatistiku z vlani, resp. z minulosti. Boli napr. i ročníky, kedy mal posledný prijatý na psycho percentil 176. Rok na to napr. 170. Rok na to 173... Kolíše to. Záleží od aktuálnej úrovne uchádzačov.

FSS mala doposiaľ stanovenú hranicu úspešnosti v prijímacom konaní na hodnotu 120.
Tzn. len tí, čo dosiahli výsledok min. 120 boli úspešnými uchádzačmi a mohli teoreticky byť prijatí.

Ad odvolanie, viď pokyny na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu
Monika Víchová
12. 5. 2017 20:47nové
Kdy podat odvolání ?
Dobrý den, dnes byly zveřejněny výsledky z TSP, avšak nevím, zda jsem přijata nebo ne. Kdybych přijata nebyla, kdy mám nejdříve poslat odvolání ? A existuje nějaká předloha ? Děkuji Víchová
12. 5. 2017 20:53nové

Dobrý den,

detailní informace o odvolání naleznete na http://bit.ly/odvolaniMU

Prosím, prostudujte si pokyny tam uvedené.

Obecně, pokud nemáte relevantní důvod zpochybňující průběh přijímacího řízení, nebo nepoukážete na nějakou skutečnost, která by byla v rozporu se zákonem, nemá podání této žádosti význam. Bude zamítnuta jako nedůvodná.
Stanislava Capeková
23. 5. 2017 14:14nové
Dobry den
preštudovala som si všetko o odvolanii a chcela by som sa opytat,že ak ho chcem podat tak kedy ? až ked mi výsledky pridu poštou alebo ako ?
Vopred dakujem za odpoved
23. 5. 2017 19:53nové

Dobrý deň,

odvolať sa môžete až voči vydanému rozhodnutiu (zatiaľ nič tamké v rukách nemáte).
Prosím, počkajte na doručenie rozhodnutia (klasickou poštou). Na podanie odvolania voči tomuto rozhodnutiu máte 30 dní (odo dňa prevzatia).
Stanislava Capeková
24. 5. 2017 09:55nové
Dakujem pekne :) prajem pekny den
Martina Pařilová
12. 5. 2017 21:19nové
Chybné body v oborovém testu
Dobrý den,
chtěla bych spíše jen upozornit na (nejspíš) chybně vyhodnocený oborový test (psychologie, filozofická fakulta). Nejde mi už ani tak o to, že bych snad mohla být na základě této chyby přijata, protože mám nízký percentil u tsp. Spíš jsem se jen chtěla ujistit, že došlo k špatnému vyhodnocení a zároveň možná podpořit ty, které to tak také mají u oborového testu a mohla by jim tato "chyba" pomoc u přijímacího řízení. Jde o to, že odpověď e.) (nevím) má být hodnocena 0 body, v mém případě tomu bylo jinak. Nevím jak u ostatních. :)
Martina Pařilová
12. 5. 2017 21:26nové
Beru zpět, chyba už byla opravena.
13. 5. 2017 14:36nové

Dobrý den,

příště prosím tyto problémy hlásit přímo na prihlaska@muni.cz
Rychleji se dostaneme k řešení.

Jednalo se o technickou chybu ve vyhodnocení. Během pár minut to bylo opraveno a výsledky všech dotčených studentů byly přepočteny.
Martina Pařilová
20. 5. 2017 11:33nové

Dobrý den,

opravy bodů jsem si všimla, proto jsem to ani dále neřešila. :)

Děkuji Vám za odpověď
Hana Palčinská
18. 5. 2017 15:25nové
ESF
Dobrý deň.
Chcem sa opýtať či môžem podať odvolanie ak som nepřijata pro nedostačující kapacitu oboru?
18. 5. 2017 18:10nové

Dobrý deň,

bližšie informácie o odvolaní nájdete na http://bit.ly/odvolaniMU

Prosím, preštudujte si pokyny tam uvedené.

Obecne, pokiaľ nemáte relevantný dôvod spochybňujúci priebeh prijímacieho konania, alebo nepoukážete na nejakú sakutočnosť, ktorá by bola v rozpore so zákonom, nemá podanie tejto žiadosti význam. Bude zamietnutá ako nedôvodná.
Romana Šobová
18. 5. 2017 22:46nové

Dobrý den,
v přijímacím řízení jsem se umístila těsně "pod čarou". Má v takovém případě cenu podávat odvolání a nebo stačí pouze čekat na rozhodnutí děkana?

Kdy případný výsledek o rozhodnutí mohu očekávat?

Děkuji za odpověď.
20. 5. 2017 08:20nové

Dobrý den,

prosím, opravdu si zkuste prostudovat výše uváděný odkaz.
Je tam odpověď přímo na váš dotaz.

"Uvolněná místa po uchazečích, kteří odřekli přijetí, jsou obsazována dalšími uchazeči dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky bez ohledu na to, zda uchazeč podal odvolání proti rozhodnutí děkana či nikoliv. Děkan fakulty však nemá povinnost uvolněná místa dodatečně obsadit dalšími uchazeči."
Soňa Trubačová
20. 5. 2017 18:14nové
Zmena OSP na TSP

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by v mojom prípade malo zmysel podať odvolanie. Hlasila sa som na jednooborovoú psychológiu ns FSS. Do prihlášky som si zadala aby sa môj výsledok rátal zo ZSV a OSP. Takýmto spôsobom som dosiahla prepočítaný percentil 167,2(ZSV=88,67 OSP=76) a skončila som 110. v poradí, neviem zatiaľ koľkatá pod čiarou to je. Vec je, že na inú fakultu som robila ešte aj TSP, kde som skončila s percentilom 86,12 , čo znamená že ak by sa môj výsledok rátal zo ZSV a TSP, dosiahla by som číslo 175,3. Tiež som absolvovala jedno z najlepších gymnázií na SVK na čisté jednotky a vedela by som doložiť viacero odporúčaní od mojich profesorov.

Ďakujem pekne za odpoveď
21. 5. 2017 08:14nové

Dobrý deň,

mrzí ma to, ale zmena testu nie je možná a odvolanie nemá zmysel.

Medzi testom OSP a TSP ste si museli vybrať do 28. 2. 2017, priamo vo svojej e-prihláške.
Vaša voľba bola ZSV + OSP. Akákoľvek zmena či kalkulácia podľa výsledku, ex post, nie je možná.

Bližšie informácie o odvolaní nájdete na http://bit.ly/odvolaniMU
Prosím, preštudujte si pokyny tam uvedené.

Obecne, pokiaľ nemáte relevantný dôvod spochybňujúci priebeh prijímacieho konania, alebo nepoukážete na nejakú sakutočnosť, ktorá by bola v rozpore so zákonom, nemá podanie tejto žiadosti význam. Bude zamietnutá ako nedôvodná.

"V odvolacím řízení nelze přihlížet k důvodům, jakými jsou např. velký zájem o studium zvoleného oboru, výborné výsledky na střední škole, předchozí praxe v oboru, jazykové a jiné zkoušky, rodinná tradice, pozdní příchod na písemnou přijímací zkoušku, subjektivní pocity a dojmy týkající se přijímacího řízení apod."
Barbora Urbancová
25. 5. 2017 11:56nové
Kam poslat odvolání
Dobrý den, nenašla jsem na stránkách, kam mám poslat odvolání a jakým způsobem, resp. jestli mám jen vložit vyplněný dokument do e-mailu a poslat děkanovi fakulty a nebo existuje nějaký specifický postup? A případně, na jaký e-mail se má dokument odeslat? Děkuji
25. 5. 2017 14:38nové

Dobrý den,

detailní informace o odvolání naleznete na http://bit.ly/odvolaniMU

Prosím, prostudujte si pokyny tam uvedené.

Obecně, pokud nemáte relevantní důvod zpochybňující průběh přijímacího řízení, nebo nepoukážete na nějakou skutečnost, která by byla v rozporu se zákonem, nemá podání této žádosti význam. Bude zamítnuta jako nedůvodná.
Barbora Urbancová
25. 5. 2017 16:04nové
Děkuji vám za odpověď, nicméně to jsem četla a není z toho nic patrné. Například jestli se to posílá poštou, nebo stačí e-mailem a JAKÝ ten e-mail to má být. Navíc, píše se tam: " Odvolání se podává děkanovi fakulty způsobem uvedeným v poučení rozhodnutí" a opravdu netuším, kde mám to "poučení" hledat. Tak bych byla vděčna za detailnější informace od vás.
Děkuji
změněno 25. 5. 2017 16:26 nové
Až dostaneš papírové Rozhodnutí, pak můžeš podat Žádost o přezkum tohoto rozhodnutí (opět papírovou formou, anebo certifikovanou datovou schránkou
= jde o právní úkony, takže je nutné dodržovat formální náležitosti).
Navíc ten papír obsahuje potřebné prvky, jako číslo jednací, apod.
(a také na konci Poučení o možném dalším postupu).
25. 5. 2017 17:11nové
Jak bylo napsáno, podávat opravné prostředky je možné teprve vůči vydanému rozhodnutí. zatím žádné formálné rozhodnutí nemáte. Prosím, vyčkejte zaslání rozhodnutí o nepřijetí.
Eliška Václavská
29. 5. 2017 09:38nové
Dobírání
Dobrý den, hlásila jsem se na FF obor Český jazyk a literatura, kde bylo přijato 222 uchazečů a mé pořadí bylo 223. Hlásila jsem se již minulý rok, ale na fakultu se nedobíralo. Je nějaká šance, že letos se dobírat bude místo studentů, kteří sice byli přijati, ale nenastoupí? A v případě, že ano, kdy se o tom dozvím ? Minulý rok jsem čekala celé prázdniny, a že se dobírat nebude jsem se dozvěděla až v září v diskuzním fóru.
29. 5. 2017 10:03nové

Dobrý den,

nezlobte se, ale zda se bude dobírat a "je nějaká šance" - to vám opravdu nikdo neřekne. Není to možné.

FF na své "silné" obory tradičně nedobírá - není důvod. Zájem o studium je tak velký a tyto obory jsou pro studenty prioritní. Typicky právě Aj, Čj, Historie, Psychologie apod.

Fakulta se může rozhodnout kdykoliv po období zápisu (červen-červenec) až do začátku semestru, který je v září.
Vanesa Čepková
29. 5. 2017 11:33nové
Odvolání na FSS PSYCH
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, když jsem prosla oborovym testem psychologie a TSP testem, umistila jsem se na 166 místě a k ústnímu pohovoru pokračuje pouze 160, zda jde podat odvolání už v tomto prvním kole?
29. 5. 2017 12:48nové

Dobrý den,

detailní informace o odvolání naleznete na http://bit.ly/odvolaniMU

Prosím, prostudujte si pokyny tam uvedené.

Obecně, pokud nemáte relevantní důvod zpochybňující průběh přijímacího řízení, nebo nepoukážete na nějakou skutečnost, která by byla v rozporu se zákonem, nemá podání této žádosti význam. Bude zamítnuta jako nedůvodná.
Tibor Panák
29. 5. 2017 12:41nové
Odvolanie
Dobrý deň, chcem sa spýtať kedy môžem podať odvolanie. Je to až vtedy, keď mi domov dorazí formálny list o neprijatí? Na kultúrne štúdia číny prijali 88 ľudí. Moja pozícia je 91. Čiže stačí keď sa nezapíšu 3 ľudia, potom ma prijmu, alebo ako to funguje.
Vopred, ďakujem.
29. 5. 2017 12:48nové

Dobrý deň,

bližšie informácie o odvolaní nájdete na http://bit.ly/odvolaniMU

Prosím, preštudujte si pokyny tam uvedené.

Obecne, pokiaľ nemáte relevantný dôvod spochybňujúci priebeh prijímacieho konania, alebo nepoukážete na nejakú sakutočnosť, ktorá by bola v rozpore so zákonom, nemá podanie tejto žiadosti význam. Bude zamietnutá ako nedôvodná.

Viď web
"Uvolněná místa po uchazečích, kteří odřekli přijetí, jsou obsazována dalšími uchazeči dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky bez ohledu na to, zda uchazeč podal odvolání proti rozhodnutí děkana či nikoliv. Děkan fakulty však nemá povinnost uvolněná místa dodatečně obsadit dalšími uchazeči."

Odvolať sa môžete až voči písomnému rozhodnutiu (zatiaľ nič formálne nemáte k dispozícii).
Erik Mesároš
31. 5. 2017 12:15nové
Pekný deň prajem, chcel by som sa spýtať ako ste zistili na ktorom mieste ste sa umiestnili? Existuje nejaká tabuľka prijatých? Neviem nikde nič podobné nájsť... Dik za odpoveď..
31. 5. 2017 16:13nové
Niektoré fakulty toto zverejňujú v prihláškach uchádzačov, vaša nie.
Obecne ale platí, čo som napísala kolegovi pred vami, čo do odvolania
Tereza Bečičková
6. 6. 2017 20:13nové
Odůvodnění odvolání
Dobrý den,chtěla bych podat odvolání a nejsem si plně jista,co je možné,či co by měla obsahovat kolonka "odůvodnění odvolání",případně i přílohy odvolání.Dají se zde využít i lékařské zprávy??
Děkuji.
7. 6. 2017 07:44nové

Dobrý den,

do odůvodnění napište, co je důvodem pro podání odvolání - proč se vůbec odvoláváte.

Prosím, vemte v otaz také to, že:
"V odvolacím řízení nelze přihlížet k důvodům, jakými jsou např. velký zájem o studium zvoleného oboru, výborné výsledky na střední škole, předchozí praxe v oboru, jazykové a jiné zkoušky, rodinná tradice, pozdní příchod na písemnou přijímací zkoušku, subjektivní pocity a dojmy týkající se přijímacího řízení apod. V odvolacím řízení nelze také vyhovět žádostem o přijetí na jiné studijní programy (obory nebo kombinace), ani žádostem o přeřazení do jiné formy studia, do které již byli přijati uchazeči s lepším výsledkem v pořadí."
Viz http://bit.ly/odvolaniMU

Můžete přiložit i lékařskou zprávu, pokud to potřebujete k prokázání svých tvrzení uvedených v odůvodnění.
Tereza Bečičková
7. 6. 2017 23:58nové
Dobře,děkuji za rady.
Soňa Trubačová
7. 6. 2017 12:57nové
Ako a kam poslať odvolanie

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako presne to funguje s podaním odvolania, pretože informácie na vašej stránke a v liste ktorý mi prišiel sú myslím si že nie len pre mňa dosť nejasné.

Je postup teda taký, ak tomu rozumiem správne, že: V počítači vyplním odvolací formulár, stiahnem ho a vytlačím a poštou pošlem na adresu dekana mojej fakulty? (V mojom prípade FSS, pán doc. PhDr. Břetislav Dančák, Ph.D. , Kancelář: 2.13 , Joštova 218/10 , 602 00 Brno ?)

Ďakujem pekne za odpoveď