Thread: Studium na MU/
89.176.133.*
11/2/2017 17:00new
Individuální studijní plán
Dobrý den,
jaké jsou možnosti k získání a využívání ISP? Děkuji
11/2/2017 17:40new

Dobrý den,

dovolím si, kvůli čtenářům, podotknout, že se jedná o PrF, kterážto jako jediná ISP uděluje.
Žádost je posouzena individuálně, s ohledem na odůvodnění. Nelze předjímat rozhodnutí, není stanoveno žádné pravidlo "když XY, tak ISP určitě ano".
89.176.133.*
12/2/2017 19:08new
Děkuji za odpověď.
Anna Flídrová
15/6/2017 16:25new
Dvouoborové studium

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda by bylo možné spojit do dvouoborového studia obory Sdružená uměnovědná studia a Teorie a dějiny filmu a audiovizuální kultury?
Původně, když jsem vyplňovala přihlášku, tak jsem vše zadávala jako na jednooborové studium. O spojení oborů jsme začala přemýšlet až v době po přijímacích zkouškách.

Děkuji za případnou odpověď.
Anna
15/6/2017 20:37new

Dobrý den,

na FF to přesne tímto způsobem funguje.
Podáte si přihlášku do samostatných oborů a teprve u zápisu uvedtee, zda si některé obory přejete spojit do dvouoborového studia.
Lucie Hošková
6/7/2017 16:07new
Studium dvou oborů najednou

Dobrý den,
byla jsem přijata ke studiu oborů Fyzika a Astrofyzika na PřF. Bylo by možno studovat tyto obory najednou? Myslím to tak, že bych poté studovala dva jednooborové obory zároveň.
Pokud by to bylo možné, mohu se ještě zeptat, jak je to s uznáváním předmětů? Oba dva obory mají naoříklad v prvním semestru povinný předmět "Mechanika a molekulová fyzika". V případě Astrofyziky se ovšem jedná o předmět F1040 Mechanika a molekulová fyzika, v případě Fyziky je to F1030 Mechanika a molekulová fyzika. Oba předměty mají stejnou osnovu a cíle, pouze F1030 je časově náročnější. Pokud bych si tedy zapsala intenzivnější F1030, uznal by se mi tento předmět i v Astrofyzice jako povinná "Mechanika a molekulová fyzika", nebo bych si k němu musela přidat i F1040?

Děkuji
Lucie Hošková
6/7/2017 18:06new
Dobrý den,
ano, jednooborových studií můžete mít kolik jen budete chtít (a kolik zvládnete), jen bude potřeba u obou plnit dané studijní požadavky pro řádné ukončení studia (dosažení titulu).
U uznávání předmětů obecně platí, že pokud se sylabus předmětu, který máte hotový plně pokrývá sylabus předmětu, který chcete uznat, neměl by být problém s uznáním. Váš příklad by tedy měl jít bez problému. Postup si můžete prohlédnout zde: https://is.muni.cz/napoveda/student/uznavani
Pokud ale takto uznávané předměty budou tvořit velkou část Vašich kreditů, dejte si pozor, nezapočítávají se do kreditů potřebných pro zápis do dalšího studia (20 za semestr/45 za dva semestry) a tak bude dobré si zajistit na obou oborech kreditovou zásobu i mimo tyto uznané předměty. (viz https://is.muni.cz/auth/help/szr#szr_14 článek 14, ad 6)
Některá předmětová specifika ale mohou dělat problémy, radši tedy kontaktujte pro ujištění studijní oddělení PřF. (studijni@sci.muni.cz)
Přeji úspěšné studium,
Karel Kylián
Tomáš Koudela
last modified 18/8/2017 01:20 new
Přestup na MU z jiné vysoké školy

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda je teoreticky možné přestoupit na lékařskou fakultu MU z jiné lékařské fakulty v České republice.

Konkrétně, zda by bylo možné přestoupit z 2. řočník LF v Ostravě obor všeobecné lékařství na fyzioterapii na LF MU.
Pokud ano, je tento přestup možný bez vykonání příjimaček?
A jaké jsou další podmínky přestupu?

Děkuji za odpověď.
last modified 19/8/2017 16:18 new

Dobrý den,

"přestup" z jedné univerzity na druhou jako takový podle zákona o VŠ neexistuje. Můžete však v dalším roce podat v řádném termínu přihlášku na MU na Vámi zvolený obor a pokud úspěšně projdete přijímacím řízením, můžete si zkusit nechat uznat některé předměty, které jste již během svého minulého studia absolvoval. Konkrétní podmínky uznávání kreditů se pak řeší přímo se Studijním oddělením příslušné fakulty (ve Vašem případě studijni@med.muni.cz).
Veronika Rovenská
27/9/2017 07:34new
Změna z dvouoboru na jednoobor?
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je možné i nyní změnit studium ze studia
dvouoborového na jednooborové. Zjistila jsem, že obě studia nebudu schopna
zvládat na tak dobré úrovni, jak jsem předpokládala.
Jestli ano, tak jak postupovat?
last modified 27/9/2017 13:42 new

na jake fakulte, v jakem rocniku, popr. pred zapisem/po zapisu...atd.?

mozne je lecos, ale chtelo by to bud netajit informace, nebo se alespon ptat po prihlaseni do ISu, aby bylo videt tve studium v detailu osoby
(anebo si holt sama najit prislusne smernice vlastni fakulty)
1/10/2017 14:12new
Dobrý den, s touto otázkou se prosím obraťte na Vaše studijní oddělení, tam Vám dokážou sdělit vše potřebné.