8/11/2010 16:14new
Dotazy specifické pro fakultu sociálních studií.
Jessica Kapetanović
14/11/2017 14:23new
Minimum získaných bodů pro přijetí
Dobrý den, měla bych otázku ohledně minima získaných bodů pro přijetí. Na stránkách jsem se dočetla, že je všeobecně dán minimální počet získaných bodů pro přijetí 120. Těch 120 bodů by mělo tedy být, pokud to správně chápu, počítáno jako (0,8*percentil OSP)+(1,2*percentil ZSV). Pokud to je tedy tak jak jsem napsala, nechápu počet bodů posledních přijatých z minulého roku v souboru https://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/Prijimaci_rizeni_FSS-Bc_-_zprava-podminky.pdf, kde se hranice pohybuje kolem cca 50-70 bodů. Nevím, o jaké body se tedy jedná (případně jak se počítaly) a jaký je tedy minimální percentil pro přijetí na konkrétní obor (např. Mediální studia a žurnalistika a Sociologie). Předem Vám moc děkuji za odpověď.
last modified 15/11/2017 16:28 new

Ve zprávě jsou zřejmě uvedeny výsledky posledního přijatého přes TSP
(uchazeči se mohou hlásit přes OSP, nebo TSP).

Minimální percentil pro přijetí se stanovuje zpětně podle výsledků uchazečů.

Je totiž rozdíl mezi
- limitem pro přijetí (každý obor stanovuje vlastní až po naplnění požadovaného počtu míst nejlepšími uchazeči) a
- limitem neúspěchu (celofakultně <120) = kdo ho nepřekročí, nesmí být přijat ani při nedostatku studentů.
Ludmila Rozsypalová
28/11/2017 21:17new
sociální práce, kombinované studium
Dobrý den,
zvažuji navazující kombinované studium oboru sociální práce. Jak často do měsíce bývá vyučovací blok a kolik je hodin povinné praxe? Děkuji.
29/11/2017 12:34new

Dobrý den,

výuka NMgr. studia v oboru Sociální práce probíhá cca 3x za semestr formou celodenních výukových bloků. Podrobný harmonogram semestru najdete na https://www.fss.muni.cz/students/bachelor_and_master_studies/schedule_and_timetable.

Ohledně hodin povinné praxe se prosím obraťte na studijní oddělení FSS (studijni@fss.muni.cz).

S pozdravem a přáním pěkného dne
Anna Kyselová
Alice Kučerová
15/12/2017 16:08new
Minimum získaných bodů pro přijetí

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jaký byl v loňském roce percentil pro přijetí na mezifakultní dvouobor Francouzský jazyk a literatura - Evropská studia? V dokumentu o loňském přijímacím řízení se mi tuto informaci bohužel nepodařilo nalézt.

Předem děkuji za odpověď,

AK
18/12/2017 17:38new

Dobrý den,

veškeré dostupné statistiky, které MU uveřejňuje, jsou dostupné na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/zprava-o-vysledku-prijimaciho-rizeni-do-bakalarskeho-a-magisterskeho-pomaturitniho-studia. Pro kombinaci oborů Fr. jazyk a literatura + Evropská studia bohužel statistika není uveřejněna. Jak ale na výše zmíněném odkazu můžete dohledat, na tuto kombinaci se hlásili pouze 3 uchazeči, z nichž 2 byli přijati.
Anita Hofmannová
31/3/2018 11:19new
Počet bodů posledního přijatého

Zdravím,
jen bych se ráda ujistila:
https://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/Prijimaci_rizeni_FSS-Bc_-_zprava-podminky.pdf

Chápu správně, že "Body posledního přijatého" zde znamenají součet percentilu, kterého poslední přijatý uchazeč dosáhl? Tudíž pokud u mého oboru je číslo 120 a já mám součty percentilů v hodnotách nad 140, TEORETICKY (vím, že to nikdy není stoprocentní) se nemusím bát? Mate mě rozdíl mezi "body" a "percentil", pokud vůbec nějaký je.

Děkuji za odpověď.
1/4/2018 18:15new

Dobrý den,

body posledního přijatého nejsou vypočteny jako pouhý součet Vašich percentilů z testů ZSV + OSP/TSP, ale jedná se o přepočet s následujícími vahami: ZSV tvoří 60% a test OSP (případně TSP) 40% výsledného přepočteného percentilu (viz https://www.fss.muni.cz/admission/application_and_admission/bc). Jinými slovy: výsledek ZSV násobený 1,2 + výsledek OSP/TSP násobený 0,8 = výsledek pro přijímací řízení.
Anna Marie Slobodová
last modified 20/4/2018 23:13 new
Způsob hodnocení v případě dvouoborů
Dobrý den,
na mysl mi neustále vyvstává nezodpovězená otázka. Nejsem si jistá, jestli není náhodou způsobena špatným pochopením mechanismu percentilu a celkového hodnocení. Nicméně to já posoudit zatím nedokážu.
Má otázka tedy zní:
Když se hlásím na dvouobor, je tento dvouobor definován jako samostatná jednotka? Řeším totiž následující problém. Když se budu hlásit např na: Mediální studia a žurnalistika, spojené s Teorií a dějinami divadla, percentil se mi počítá jednotně bez ohledu na obory, a POTÉ se porovnává s konkrétními zájemci o STEJNOU KOMBINACI oborů jako já? Nebo se počítá v každém oboru zvlášť (například v MSaŽ, se porovnává se všemi přihlášenými konkrétně na tento obor a poté taky zvlášť s přihlášenými na TaDD, a poté se to dohromady nějak hodnotí? + má také nějaký vliv ta skutečnost, že by byly obory z jiných fakult?)
10/4/2018 21:50new

Dobrý den,

Váš percentil se porovnává s percentilem uchazečů, kteří se hlásí na stejnou studijní kombinaci jako Vy.
Tereza Šejdová
24/4/2018 21:53new
Výsledky o přijetí/nepřijetí
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na zjištění výsledků o přijetí či nepřijetí. Hlásím se na pedagogickou fakultu a na kombinaci Mediální studia a žurnalistika (FSS) + Anglický jazyk a literatura (FF). Oborový test z angličtiny na FF se bude konat 7.-8. června. Chtěla jsem vědět, jestli je vůbec možné, abych zjistila přijetí/nepřijetí na tyto fakulty (Ped a Fss) zároveň? Děkuji předem za odpověď
26/4/2018 14:47new

Dobrý den,

vyrozumění o přijetí či nepřijetí zveřejňuje každá fakulta zvlášť podle vlastního harmonogramu a v závislosti na oboru. Je tedy poměrně nepravděpodobné, že byste se výsledky dozvěděla zároveň.
Dominika Tomšíková
2/5/2018 13:02new
Dodatečné přijetí ke studiu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak mám postupovat v případě, kdy bych chtěla počkat, zda-li se nebude dobírat na jednooborovou psychologii. Mám si v řádném termínu zapsat nějaký jiný obor, na který budu přijatá a pak se popřípadě nějak odhlásit a příhlásit se na tu jednooborovou psychologii? Děkuji předem za odpověď.
2/5/2018 21:12new

Dobrý den,

pokud se zapíšete v řádném termínu zápisu ke studiu nějakého oboru a pak se po případném dobírání rozhodnete zapsat na obor jiný (např. psychologie), a přejete si studovat pouze v tomto druhém oboru, pak první studium ukončíte podáním oznámení o zanechání studia (viz https://www.muni.cz/studenti/zanechani-studia).
Kateřina Kučerová
18/5/2018 16:53new
Minimum získaných bodů přijatého
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký byl percentil posledního přijatého u jednooborové psychologie na FSS, a stejně tak kolik uchazečů bylo přijato, jelikož tuto zprávu ve výsledcích nemám a chtěla bych vědět jaká je pravděpodobnost, že by mě mohli vzít, kdyby nějaké studenty dobírali.
Děkuji za odpověď
Martina Byrtusová
18/5/2018 21:00new

Dobrý den, přidávám se k příspěvku, rovněž mě to zajímá. Také bych se chtěla zeptat, zvýhodňuje se pořadí, v jakém studenti podají odvolání? Četla jsem podmínky o procesním postupu, ale není mi z něj jasné, zda-li fakulta spíše přijme účastníky pod čarou (pokud tak učiní, protože vím, že to není její povinností), nebo ty účastníky, kteří se odvolali.

Děkuji předem za odpověď
last modified 22/5/2018 20:53 new

Dobrý den,

pokud se fakulta rozhodne obnovit přijímací řízení a přijmout další uchazeče, přijati budou další uchazeči v pořadí, a to bez ohledu na podané odvolání nebo jeho pořadí. Na základě odvolání mohou být přijati pouze ti uchazeči, v jejichž případě došlo během přijímacího řízení k nějakému procesnímu pochybení. Více o odvolání najdete na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu?.
22/5/2018 20:49new

Dobrý den,

vyčkejte prosím na písemné rozhodnutí o přijetí/nepřijetí, tam budete mít veškeré potřebné informace.
Kristýna Svobodová
18/5/2018 17:25new
Nepřijetí pro nedostačující kapacitu oboru
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená, když mám v přihlášce ve výsledcích rozhodnutí o přijetí "nepřijata pro nedostačující kapacitu oboru"? Znamená to, že se na tento obor respektive kombinaci oborů nepřihlásilo dostatečné množství lidí pro to, aby se celý obor otevřel? Je možné proti tomu podat nějaké odvolání?
21/5/2018 18:41new

Dobrý den,

rozhodnutí "nepřijat(a) pro nedostačující kapacitu oboru" znamená, že jste sice splnila požadavky přijetí na daný obor, nicméně jste nemohla být přijata, protože kapacitu oboru zaplnili uchazeči, kteří v přijímacím řízení dosáhli lepších výsledků než Vy.

O možnostech podání odvolání si můžete přečíst na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu.
Dominik Krejčí
18/5/2018 19:29new
Počet lidí přijatých na obor Mezinárodní vztahy (denní)?

Dobrý den.

Dnes jsem se koukl do e-prihlasky a vybaflo na me nasledujici:
Nepřijat(a) pro nedostačující kapacitu oboru
Body 148,1
Základy společenských věd 66,67
Obecné studijní předpoklady
Vaše pořadí 79
Percentil v TSP 85,13

Loni bylo přijatých 81 lidí, chápu správně že jsem 79 a jsem tedy někde u té bodové čáry? Rád bych věděl, kolik lidí bylo přijato, protože na stránkách FSS jsem informaci o plánovaném počtu přijatých nikde nedohledal, a jestli má smysl čekat na dodatečné přijetí/odvolat se.
22/5/2018 20:43new

Dobrý den,

vyčkejte prosím na písemné rozhodnutí o nepřijetí, tam budete mít veškeré potřebné informace.
Lucie Syrovatková
19/5/2018 15:45new
Počet přijatých na Žurnalistiku+Mezinárodní vztahy
Dobrý den, zajímalo by mě kolik uchazečů bylo přijato na kombinaci žurnalistika+mezinárodní vztahy.
22/5/2018 20:44new

Dobrý den,

vyčkejte prosím na písemné rozhodnutí o přijetí/nepřijetí, tam budete mít veškeré potřebné informace.
Kateřina Milotová
22/5/2018 12:02new
Zápis ke studiu

Dobrý den,
v době zápisu ke studiu na Fakultě sociálních studií budu bohužel mimo republiku. Chtěla bych se proto zeptat, zda je možné si vyřídit plnou moc a pověřit tímto jinou osobu?

Děkuji,
Kateřina Milotová
22/5/2018 17:16new
Ano, anebo požádat o náhradní termín zápisu (proběhne v září).
22/5/2018 20:48new

Dobrý den,

můžete buď e-mailem na studijním oddělení FSS (studijni@fss.muni.cz) zažádat o náhradní termín zápisu anebo můžete k zápisu zplnomocnit jinou osobu. Podrobnosti najdete v dokumentu "Zápisy nově přijatých uchazečů" na https://www.fss.muni.cz/admission/application_and_admission/bc.
Kateřina Milotová
4/6/2018 23:47new

A jak se postupuje dále s focením na kartu Isic v případě, že zplnomocním jinou osobu? Je možné svou vlastní fotku poslat v elektronické podobě nebo donést průkazové foto?

Děkuji,
K. Milotová
6/6/2018 11:41new

Dobrý den,

k fotografování se musíte dostavit osobně. Fotografování probíhá celoročně, více informací včetně možných termínů najdete na https://it.muni.cz/sluzby/fotografovani-osob.
Tereza Stejskalová
23/5/2018 12:23new
Dodatecne prijeti

Dobry den, casto jsem se zde docetla, ze je mozne dodatecne prijeti, pokud vsichni kandidati prede mnou se nezapisi ke studiu. Mohla bych vedet do kdy je mozne toto vedet? Ci se podava odvolani proti takovemu vysledku? Z informaci ze stranek mi neni jasne, zda se v takovem pripade poda odvolani a pote teprve ceka na dodatecne prijeti.

Mockrat Vam dekuji za odpoved. Krasny den
last modified 23/5/2018 13:31 new

Žádné "odvolávání" nehraje roli, ostatně odvolání se proti nějakému rozhodnutí znamená, že dané rozhodnutí bude přezkoumáno, zda splňuje formálně a věcně zákon a případné další předpisy. Pokud tedy Tvé nepřijetí neporušuje nějaký předpis, není se proti čemu odvolávat.

Dodatečné přijetí je postup fakulty jak doplnit místa po větším počtu nezapsaných přijatých (s menším počtem se kalkuluje předem), uplatňovaný tedy pouze ve vybraných oborech, ale vždy podle pořadníku dosažených výsledků v přijímací zkoušce. Je tedy třeba (pasivně) vyčkat až na vyhodnocení počtu zapsaných.
Šimon Mašek
24/5/2018 19:40new
Šance se ještě dostat
Dobrý den,
hlásil jsem se na jednooborové Mezinárodní vztahy a měl jsem celkem 153,0 bodů a skončil jsem na 68 místě. Chtěl bych se tedy zeptat, kolik bylo celkem přijato uchazečů a kolik měl poslední přijatý bodů? Dále bych se chtěl zeptat, jak moc je velká šance, že bych mohl být ještě dodatečně přijatý? A už poslední otázka. Podání odvolání v tomto případě asi nic neovlivní předpokládám, že?
25/5/2018 14:38new
Odvolání neřeší nic - pokud tedy nemáte relevantní důvod, tj. můžete prokázat, že nebylo postupováno v souladě s předpisy.
Na FSS se několik posledních let nikam nedobíralo... :-(
Šimon Mašek
26/5/2018 10:46new
A není divný, když loni bylo přijato 81 lidí a poslední přijatý měl 140 a něco bodů a já letos mám 153 bodů a jsem na 68 místě? To se tak rapidně snížil počet přijatých?
26/5/2018 17:57new
co přesně je na cca 15 lidech rapidního?
(mimochodem není to ani trochu "divný", statistické úvahy na počtech v řádu nízkých desítek prostě vykazují takové relativní výkyvy)