Thread: Odvolání/
Pavla Kunderová
28/4/2018 19:46new
Dobrý den, mohu se zeptat jestli se odvolání posílá elektronickou formou? POkud ano, tak na jaký e-mail? Děkuji za odpověď.
1/5/2018 01:01new

Dobrý den,

informace k odvolání jsou podrobně uvedeny zde: https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu. Odvolání se podává děkanovi fakulty způsobem uvedeným v poučení rozhodnutí o přijetí/nepřijetí.
Karolína Rajnohová
3/5/2018 18:42new
Dobrý den,
Chci se zeptat, zda má vůbec smysl podávat odvolání na právo, když mi to nevyšlo o 2 percentily? A pak také poprosím, nenašla jsem nikde zatím zadání své varianty. Je možné ho někde najít, abych si zkontroloval výsledky a popřípadě našla nějakou spornou otázku? Moc děkuju za odpověď.
6/5/2018 13:25new

Dobrý den,

na podání odovolání máte nárok, nicméně odvolání lze vyhovět pouze v případě, že rozhodnutí bylo vydáno v rozporu se zákonem, vnitřním předpisem MU nebo její součástí nebo podmínkami stanovenými podle § 49 odst. 1 a 3 zákona o vysokých školách. Viz https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu. Pokud pouze Váš percentil v TSP nestačil na přijetí, Vašemu odvolání nebude vyhověno.

Vaši variantu TSP a sken Vašeho odpověďového archu najdete u Vaší přihlášky, pod kterou jste TSP psala (č. 3877256).
Jan Mikulín
3/5/2018 22:55new
Doplňování
Dobrý den, chtěl bych se jak v praxi funguje doplňování přijatých uchazečů o uchazeče, kteří nebyli přijati dle pořadí v případě, že se přijatí studenti nezapíšou. Jde o pravidelné každoroční doplňování, aby vždy bylo dost studentů? Nebo spíše o výjimečné situace, a většinou nastupuje tolik lidí, kolik se zapíše?
6/5/2018 13:28new

Dobrý den,

k dobírání studentů na místa přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapsali, dochází jen zcela vyjímečně. Fakulty každoročně počítají s určitým procentem přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapíšou, a proto rovnou přijímají uchazečů o toto procento více. K dobírání tedy dochází jen velmi zřídka a rozhodně není dobré se na to spoléhat.
30/8/2018 20:10new
Dobrý večer, mohu se zeptat, zda se 'dobírání' letos na FF vůbec konalo? Nemyslím dodatečné přijímací rizeni, ale doplňovačku :). Děkuji.
4/9/2018 12:04new

Dobrý den,

obraťte se prosím s Vaším dotazem přímo na oddělení pro přijímací řízení na FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz), děkuji za pochopení.
Denisa Czudková
5/5/2018 07:04new
Odvolání?
Dobrý den, v pořadí jsem tři místa pod čarou a předpokládám, že se jistě i více než tři lidé na obor nezapíší. Jak se dozvím, že mám možnost se zapsat, popř. mám podat (byť neodůvodněné?) odvolání?
6/5/2018 13:32new

Dobrý den,

k dobírání studentů na místa přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapsali,
dochází jen zcela vyjímečně. Fakulty každoročně počítají s určitým procentem
přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapíšou, a proto rovnou přijímají
uchazečů o toto procento více. K dobírání tedy dochází jen velmi zřídka a
rozhodně není dobré se na to spoléhat.

Pokud Vás zajímá konkrétní postup, jakým by Vás fakulta uvědomila o případném "dobrání", obraťte se prosím na studijní oddělení Vaší fakulty.
Dominika Kaštánková
7/5/2018 11:39new
Číslo jednací u odvolání

Dobrý den,

prosím, chci se zeptat, kde naleznu číslo jednací, které potřebuji do formuláře pro odvolání? Dříve, když chodily dopisy poštou, tak tam to č.j. uvedené bylo, ale nyní ho v e-přihlášce nikde nevidím. Děkuji za opověď! Dominika
last modified 9/5/2018 11:05 new

Dobrý den,

rozhodnutí o nepřijetí jsou rozesílána i písemně. Vyčkejte tedy prosím na obdržení písemného rozhodnutí a odvolávejte se až poté.

Více k odvolání a k tomu, zda má smysl si odvolání vůbec podávat, najdete na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu. Doporučuji Vám si tyto informace před podáním odvolání pečlivě prostudovat.
Lukáš Perina
7/5/2018 23:24new
Odvolanie?
Dobrý deň, hlásím sa na Fakultu Informatiky konkretne Umělá inteligence a zpracování přirozeného jazyka, vo vysledkovej tabulke mam napísané Nepřijat(a) pro nedostačující kapacitu oboru , avšak pri tabulke Hranice percentilu mám napisane Hranice percentilu pro přijetí je 85, hranice percentilu pro nepřijetí z kapacitních důvodů je 80. Dosiahol som 84%, mám ešte šancu na prijatie? Má zmysel podávať odvolanie? Alebo je možné zmeniť obor na taký ktorý nemá zaplnenú kapacitu?
9/5/2018 11:07new

Dobrý den,

pokud se na Váš obor nezapíše dostatečný počet uchazečů a fakulta se rozhodne přijmout další uchazeče v pořadí, pak můžete být dodatečně přijat. Fakulty nicméně každý rok počítají s určitým procentem přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapíšou, a proto rovnou přijímají uchazečů o toto procento více. K dobírání tedy dochází jen velmi zřídka a rozhodně není dobré se na to spoléhat.

Více k odvolání a k tomu, zda má smysl si odvolání vůbec podávat, najdete na
https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu. Doporučuji Vám si tyto informace pečlivě prostudovat.
Tereza Weichtová
18/5/2018 09:41new

Dobrý den,
hlásila jsem se na PdF na obor Učitelství pro 1.stupeň základních škol a po přijímacích zkouškách jsem nebyla přijata. Až později jsem se dočetla, že jsem mohla být přijata bez přijímacích zkoušek na základně vyznamenání z gymnázia, ale jsem si vědoma, že je to má chyba.
Mám s podáním odvolání čekat na písemné vyrozumění o nepřijetí nebo jej radši podat hned, abych to stihla do 30 dnů od zveřejnění výsledků? Stránku na kterou stále odkazujete jsem si četla několikrát, ale stále mi to není jasné.

Děkuji za odpověď, hezký den.
Tereza Weichtová
22/5/2018 15:19new

Dobrý den,

odvolání je možné podat do 30 dnů ode dne písemného oznámení o přijetí či nepřijetí ke studiu.
Samuel Obuch
18/5/2018 11:00new
Odvolanie
Dobrý deň, hlásil som sa na odbor špeciálnej biológie a chcel by som sa opýtať či je možné podať si odvolanie aj napriek tomu, že som nesplnil požiadavky fakulty na úspešné prijatie (nedostačujúci počet bodov v teste).
21/5/2018 18:31new

Dobrý den,

důvody, ze kterých má smysl podávat odvolání, jsou uvedeny na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu. Pokud jste u přijímací zkoušky neprospěl, nemůžete být přijat ani po odvolání.
Aneta Prokopová
23/5/2018 16:46new
Kapacita oboru
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se snížila maximální kapacita přijatých na obor psychologie na FSS. Vloni byla maximální kapacita 220, v mém rozhodnuti o přijetí je, že jsem se umístila na 203.místě, ale jsem nepřijatá, chtela bych tes vedet, jak to tedy je. Děkuji.
24/5/2018 10:04new
Tvé rozhodnutí se vztahuje přímo k oboru či kombinaci, na kterou ses hlásila, plánované kapacity se vztahují k programu (tedy všem kombinacím psychologie).
Veronika Hamanová
7/6/2018 15:44new
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda se dá podat odvolání, když jsem 6 pod čarou na PdF obor vizuální tvorba se zaměřením na vzdělávání a výtvarná výchova se zaměřením na vzdělávání. Předpokládám, že někteří studenti se zapíšou na jinou školu. Nebo ty uvloněná místa nabídnete automaticky těm, kteří jsou prvními pod čarou a kteří nepodali odvolání?
Děkuji za odpověd
8/6/2018 11:52new

Dobrý den,

pokud by se na Váš studijní obor nezapsalo dostatečné množství uchazečů, fakulta se může rozhodnout obnovit přijímací řízení a přijmout další uchazeče v pořadí, a to nezávisle na odvolání, jelikož odvolání se nevztahuje na případné dodatečné přijímaní studentů (více o odvolání najdete na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu). K tomuto "dobírání" studentů na místa přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapsali, ovšem dochází jen zcela vyjímečně. Fakulty každoročně počítají s určitým procentem přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapíšou, a proto rovnou přijímají uchazečů o toto procento více. K dobírání tedy dochází jen velmi zřídka a rozhodně není dobré se na to spoléhat.
Tereza Marková
8/6/2018 09:37new
Obor se nenaplnil
Dobrý den,
Nedostala jsem se na obor Speciální pedagogika- komunikační techniky o 9 míst, ale na Speciální pedagogiku jsem se dostala. K zápisu se mám hlásit 28.6. Budu moct změnit obor, když se dostanu na Komunikační techniky? A kdy se dozvím, že jsem byla přijata?
Děkuji
8/6/2018 11:56new

Dobrý den,

přijata můžete být pouze na obor, na který jste úspěšně vykonala přijímací zkoušky. Změna oboru na obor, na který jste se nepřihlásila nebo na který jste nebyla přijata, není možná.

Pokud by se na obor Speciální pedagogika - Komunikační techniky nezapsalo dostatečné množství uchazečů, fakulta se může rozhodnout obnovit přijímací řízení a přijmout další uchazeče v pořadí. K tomuto "dobírání" studentů na místa přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapsali, ovšem dochází jen zcela vyjímečně. Fakulty každoročně počítají s určitým procentem přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapíšou, a proto rovnou přijímají uchazečů o toto procento více. K dobírání tedy dochází jen velmi zřídka a rozhodně není dobré se na to spoléhat. V případě, že by k obnově přijímacího řízení došlo, budete fakultou informována.
Rastislav Tóth
21/6/2018 13:53new
Dobrý deň, hlásim sa na ESF - Finance magistersky navazujíci ale nebol som prijaty z dovodu "nedostačujúcich kapacit oboru". Minimum pre úspešné zloženie skúšky bolo 20 a minimum pre prijatie na obor bolo 23. Ja som mal osobne 20 a preto sa chcem opýtať, či má zmysel písať odvolanie. V predchádzajúcich príspevkoch som sa dočítal, že ak nezložím prijímaciu skúšku tak písanie odvolania nemá zmysel. Preto sa chcem, či je teda důležité dosiahnuť minimum na úspešné zloženie skúšky alebo to minimum na prijatie na obor. Ďakujem
22/6/2018 22:21new
Psát odvolání nemá smysl-pokud tedy nemůžeš poukázat na to, že došlo při přijímacím řízení k nějakému pochybení nebo nedodržení předpisů. Všechny ostatní důvody nejsou relevantní. V případě, že jsi dosáhl počet bodů, nutných pro složení zkoušky, máš ještě velmi malou hypotetickou naději, že se třeba bude dobírat (když třeba větší než předpokládané množství přijatých nepřijde na zápis). V takovém případě fakulta sama sníží počet bodů nutných pro přijetí (třeba o bod, dva, nebo tři...) podle toho, kolik lidí je na těchto místech, a kolik chce dobrat a vyzve uchazeče nad touto novou hranicí k zápisu. Ale pod počet bodů nutných pro složení přijímací zkoušky se ta hranice neposune - kdo těchto bodů nedosáhl, nebude přijat.
Nicméně - v praxi se dobírá opravdu bohužel velice málokdy a nelze na to spoléhat.
Barbora Graciasová
24/6/2018 21:04new

Dobrý den,

hlásila jsem se na obor teorie a dějiny filmu a audiovizuální kultury, zjistila jsem, že jsem oborový test nezvládla o čtyři body, ale percentil TSP mám o dost vyšší než poslední uchazeč, který byl přijat. Mám šanci se dostat na tento obor, když pošlu odvolání? :(
26/6/2018 12:51new

Dobrý den,

hranice úspěšnosti v oborovém testu byla stanovena na 35 bodů, vy jste bohužel této hranice nedosáhla, proto nemůžete být ke studiu přijata, je mi líto. Odvolání se podává v situaci, kdy by na straně univerzity došlo k porušení předpisů nebo jiné procesní chybě. Pokud toto není Váš případ, nemáte se proti čemu odvolávat.
last modified 11/7/2018 19:49 new

Předpokládám, že novou přihlášku asi podat nemůžete? Ten obor má vypsané druhé kolo přijímacího řízení, tak by teoreticky šlo napsat test znovu a lépe v září.

EDIT: Druhé kolo je pro obě formy studia (prezenční i kombinované), takže přihláška by měla jít podat minimálně do té formy, kam jste se nehlásila teď.
Vanesa Tóbisová
9/7/2018 08:48new
odvolání

Dobrý deň,
hlásila som sa na NMgr v obore psychológia na FSS. Podmienkou pre zloženie skúšky bolo dosiahnuť 27 bodov, čo sa mi podarilo, avšak z kapacitných dôvodov som neprijatá. Počet prijatých uchádzačov je 48 a ja sa spolu s ďalšími siedmymi ľuďmi,ktorí dosiahli rovnaký počet bodov, nachádzam jeden bod pod čiarou. Chcela som sa opýtať, či mám v tomto prípade podať odvolanie a ak áno,mám čakať kým mi príde poštou oficiálne,že som neprijatá,alebo sa mám odvolať na základe toho,že v elektronickej prihláške je uvedené,že som neprijatá? A mám poslať odvolanie poštou alebo elektronicky?
Tiež som sa chcela opýtať, v prípade,že nie každý z prijatých uchádzačov bude mať záujem o štúdium a fakulta bude doberať uchádzačov pod čiarou,na základe čoho sa rozhoduje,ak máme viacerí rovnaký počet bodov?

Veľká vďaka za odpoveď!
9/7/2018 15:04new
Odvolání je bezpředmětné - fakulta sama případně dobere další uchazeče v pořadí (bez ohledu na to, jestli se odvolali nebo ne), pokud se jim nezapíše dost lidí. (Odvolávat se má smysl pouze tehdy, pokud můžete poukázat na nějaké porušení regulérnosti přijímacího řízení.) Ale nemá cenu se na to spoléhat, na FSS v polsedních letech vůbec nedobírali - dopředu už totiž přijmou o několik uchazečů více, protože už mají zkušenost, jaké procento asi nedojde na zápis. Pokud by ale náhodou dobírali, osloví vždy všechny uchazeče na dané bodové hranici (va Vašem případě všech 7).
Nikol Sekničková
23/7/2018 10:16new
Stav dosud nerozhodnut
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, hlásila jsem se na mgr. intenzivní péče. Byla jsem nepřijata z kapacitních důvodů. Po zápise mam v informačním systému epřihlášky stav dosud nerozhodnut. Chtěla bych se prosím zeptat co to znamená a zda je šance, že budu ještě dodatečně přijatá. Předem děkuji za odpověď.
28/7/2018 11:34new

Dobrý den,

omlouváme se za vzniklé komplikace, výsledek přijímacího řízení se již ve Vaší přihlášce č. 3868569 zobrazuje správně. Bohužel jste nebyla přijata pro nedostačující kapacitu oboru, je mi líto.
Anna Votavová
28/7/2018 20:10new
Výsledky odvolání
Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat, kdy (popř. jestli vůbec) se dozvím, jak mé odvolání u DĚKANA dopadlo (z dostupných informací jsem pochopila, že 17. 8. proběhne zasedání komise rektora, ale že odvolání musí prvně posoudit děkan)? Děkuji
30/7/2018 11:46new
Nevím proti čemu jsi se odvolávala a kdy, ale obecný princip je následující:
Děkan buďto žádosti o přezkoumání vlastního rozhodnutí vyhoví autoremedurou a o výsledku Tě zpraví do 30 dní, anebo nevyhoví a pak věc postupuje rektorovi, který pošle až finální rozhodnutí o tom, zda si myslí, že zákon porušen byl nebo nikoliv. Tj. od děkana se v 99 % případů nic nedozvíš.